Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rátok milyen hatással van egy...

Rátok milyen hatással van egy versenyhelyzet?

Figyelt kérdés
Nálam pont fordítva van, romlik a teljesítményem, ha versenyeztetnek akár emberrel, akár idővel. Szerintem a nők többsége így működik, csak a férfiakat korbácsolja fel a verseny. Természetesen én is nő vagyok.
2020. febr. 20. 21:18
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
Nem feltétlenül, ez személyiség kérdés, nem nemé. Én is leblokkolok, kapkodok verseny, vagy stresszesebb helyzetben. Ami sajnálatos, mert emiatt önkétlenül is elestem rengeteg jól fizető állástól.
2020. febr. 20. 21:26
 2/7 anonim ***** válasza:
61%

Én nem szeretem az ilyesmit. Utálok kapkodni, utálom mikor nem tudok minőségi munkát végezni, mert arra kell figyelnem, hogy minden másodperc számít vagy hogy ki előz le.

Remek szakember vagyok a többiek szerint, szeretek sportolni is, szeretem a csapatjátékokat is, hihetetlenül jól teljesítek egyébként, ha elmerülhetek valamiben. Talán nyomás alatt is jól tudok dolgozni, a határidős feladatokban. De amint máshoz kell mérnem magam és bárki versenybe száll úgymond velem, megsemmisülök és kiszállok. Nem akarok senkit legyőzni és azt sem akarom, hogy kiderüljön, hogy valaki jobb nálam. Nem azért, mert nem tudok veszíteni, csak nem látom értelmét. Rajongani tudok azokért, akik nálam jobbak, de nem szeretek energiát tenni kifejezetten abba, hogy kiderüljön vmi előre erre szervezett dologban, hogy ez vajon így van-e.

Ráadásul a velem versengő nők mindig gonoszak voltak velem, ezért nem is szállok be az ilyen hülyeségekbe..

Én is nő vagyok.

2020. febr. 20. 21:29
 3/7 anonim ***** válasza:
26%

Unalmas. Jobb szeretem a közös munkát. Én inkább megvalósításban és az analízisben vagyok jó és szükségem van olyanra, akivel a komplex rendszereket tudok tervezni.

Túl van használva a versenyhelyzet kifejezés. Sokaknak annyit jelent: a másik elpusztítása. Én ezektől hányni tudok.

Van 10 ember, ugyan azt kell megcsinálnia tized annyi pénzből és felé annyi idő alatt. Ha együtt dolgoznának egy vezetővel, 5x gyorsabban, lenne egy használható termék és lenne idő tesztelésre is. Optimális lenne az elosztása a nyereségnek. Verseny helyzetben a nyertes sokkal többet kér, mert tudja, hogy 5ből 1x jön be. A többi elhasal. A többiek meg saját költségeiken vállalkoznak és buknak bele.

Az eredmény inkább jól kinéző és kevésbé praktikus, kevésbé megbízható lesz.

Sőt! Nem is érdek, hogy valami sokáig használható legyen, mert úgy kevesebb a bevétel a verseny miatt.

Van erre a kötélhúzós kísérlet, hogy a verseny kötélhúzók kevesebbet bírnak elhúzni, de azt nagyon gyorsan és utána kimerülnek és sokáig tart regenerálódni. Azok, akik együtt dolgozhatnak, kisebb erővel, összességében többet tudnak elhúzni és másra is marad energiájuk és idővel ügyesebbek és hatékonyabbak lesznek stressz nélkül is, ha szükség van rá.

Verseny helyzetben sok a pazarlás.

2020. febr. 20. 21:32
 4/7 anonim ***** válasza:
23%

Munkában régen volt ilyen. Engem ez lelkileg visel meg jobban. A teljesítményem meg romlik, mert, ha nem a minőségre, hanem a gyorsaságra vagy a mennyiségre figyelek, becsúszik olykor 1 hiba.

De én stresszesebb vagyok. Én a feszültséget is nehezen bírom. Gyűlölöm, hogy az ABC végén mindig én vizsgáztam pl utoljára vagy én tudtam meg utolsónak a jegyeimet, esetleg melóban én kapok utolsónak értékelést.

2020. febr. 20. 21:51
 5/7 anonim ***** válasza:
23%
Frusztráló, utálom.
2020. febr. 20. 21:58
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
Gyűlölöm, olyankor teljesen leblokkolok, még ha amúgy kifejezetten kiemelkedő is vagyok abban a dologban, amiben versenyezni kell. 22L
2020. febr. 21. 18:20
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Sajnos befolyásolja az éjszakáimat, nehezen alszom, ágyba vizelek, rémképek villannak fel, fájó torokkal, kimerülten ébredek.
2020. febr. 21. 20:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!