Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Azt állítják rólam, terjesztik...

Azt állítják rólam, terjesztik, hogy évek óta hazudozok a munkámról! Pedig ők nem figyeltek?

Figyelt kérdés

Szüleimnek magán orvosi központja van. Mindketten orvosok! Én már a középiskolában is náluk dolgoztam nyáron, majd közgázra mentem egyetemre. Az elvégzése óta én viszem a rendelő gazdasági ügyeit és én vagyok a rendelő vezetője is. Szakmai értelemben Édesapám, az Édesanyám már nyugdíjba ment. A rendelőt működtető cégben is fele arányban tulajdonrészem van és én vagyok az ügyvezető is. Unokatestvérem is orvos, ha visszavonul Apám 10 év múlva, akkor ő lesz majd a szakmai utódja!

Bárki megkérdezi, elmondom hogy x a nevem (SOHA nem mondtam hogy Dr. mert nem vagyok az!) és az y orvosi rendelő társtulajdonosa és vezetője vagyok. A napokban tudtam meg hogy komoly hazugságokkal vádolnak! Egy régi ismerősömmel találkoztam (cégvezető) aki el akart hozzám jönni kivizsgálásra, de csak hozzám! Meg is lepődtem, rögtön mondtam hogy én nem vagyok orvos! Mire mondta, hogy akkor miért hazudtam évekig, hogy orvosi rendelőt vezetek? Elmagyaráztam de nem értette meg. Azzal jött, hogy orvosi rendelő tulajdonosa csak főorvos (!?) lehet és én hazudtam, lebuktam!

Ezt a dolgot elkezdte terjeszteni is! Hazugsággal vádol mások előtt, csúfolódik rajtam: “valószínűleg a Mekiben mosogat a kisgyerek, a többi körítést a szüleitől kapta”. Sajnos sokan hisznek neki, sokan elfordultak tőlem akik arra való hivatkozással hisznek neki, hogy “csak” 31 éves vagyok.

Hogyan lehet leszerelni ilyen embereket? Hogyan védhetem meg magam, hogy higgyenek nekem? Én eléggé a számok világában élek, nem vagyok egy nagydumás. Már gondolkodtam hogy be is perelem hitelrontásért! Soha egy szóval nem mondtam se neki se másnak hogy orvos lennék és nem is sugalltam ilyet! Komolyabb dolog az annál.

2020. febr. 20. 09:59
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az illetöt, aki a pleykát terjeszti, ügyvéddel felszólítod, hogy hagyja abba a rágalamazást, mert különben feljelented rágalmazás és hitelrontás miatt, amennyiben mégsem felejzi be, akkor meg elindítod a pert.
2020. febr. 20. 10:33
 2/9 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Előzővel értek egyet.

Ha te közgazdaságból doktoráltál, akkor is lehet a neved előtt dr. előtag.

Az illető tájékozatlan is és rosszindulatú is veled szemben.

Ha az ügyvédi levél nem változtat a magatartásán, akkor jelentsd fel!

2020. febr. 20. 10:37
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem magyarázkodnék senkinek sem! Főleg nem olyannak, aki annyira hülye, mint ez az illető, akiről írtál. Aki ismer, az tudja, hogy valóban ott dolgozol, hogy valóban a ti vállalkozásotok üzemelteti a rendelőt.
2020. febr. 20. 10:37
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Abban a pillanatban, hogy nektek ebből károtok származik, mehet az ügyvédi felszólítás.

És valóban nem kell magyarázkodni senkinek. A rosszindulat ellen nincs orvosság. A környezeted józan fele úgyis tudja, hogyan kezelje a pletykát.

Egy apró tanácsot ha elfogadsz, a jövőben tedd oda a gazdasági szócskát a vezető elé, akkor talán nem gondolják, hogy orvosi rendelőt csak két vizsgálat között, fehér köpenyben és fonendoszkóppal lehet vezetni. :)

2020. febr. 20. 10:47
 5/9 anonim ***** válasza:
43%

31 évesen még az foglalkoztat hogy "mások" mit gondolnak?? Szájára vett a falu?

Ha ennyire zavar akkor tedd ki a munkaszerződésed a fészre a megfelelő kitakarásokkal. Problem solved.

Csak azt nem értem hogy egy piti hazudozót nem tudsz lekezelni, akkor hogy vezetsz rendelőt? Semmit nem kell csinálni? Vagy hogy képzeljük a felelősségteljes feledatot? Villanyszámla, víz számla, rezsi rendezés, állagmegóvás stb? Mert akkor nem "gazdasági vezető" vagy hanem mezei gondnok.

2020. febr. 20. 11:30
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nincs egy honlapja annak a rendelőnek, amit meg tudsz nekik mutatni? Ha nincs, csináljatok, és legyen rajta mindenki.
2020. febr. 20. 12:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is ügyvédi útra terelném. Azok, akik hittek neki, azokkal pedig minden kapcsolatot megszakítanék. Aki kételkedik vagy bizonytalan miért nem téged kérdez és miért rosszindulatú pletykáknak hisz.
2020. febr. 20. 13:02
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

5-ös kivételével minden eddigi válaszolóval egyetértek.

Egy apró szösszenet még:

"...akkor miért hazudtam évekig, hogy orvosi rendelőt vezetek? Elmagyaráztam de nem értette meg. Azzal jött, hogy orvosi rendelő tulajdonosa csak főorvos (!?) lehet és én hazudtam..."

A hülye cégvezető még azt sem tudja, hogy más egy rendelőt (ill. bármilyen vállalkozást) VEZETNI és más az, hogy TULAJDONOSA az illető.

2020. febr. 20. 15:13
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! Az ügyvédünk már tud a dologról, hamarosan kapja a levelét az ember.

Egyébként van honlapunk, de nem akarok, akartam magyarázkodni egy ilyen embernek. 31 évesen igen ez probléma nekem, mert “aktatologató, könyvmoly” típusú emberként nem tudok lekezelni egy dörzsölt, nagypofájú, népszerűsködő embert sajnos. A cég, rendelő irányítás más feladat. Ott ha tárgyalni, rendelni kell valamit, akkor minden esetben működik az udvarias beszéd, nem kell vitatkozni és leuralni senkit. 99%-ban intelligens emberekkel találkozom csak.

2020. febr. 20. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!