Mit lehet tenni rosszkedv ellen?
- Mozgás.
- Apró célok kitűzése és teljesítése, majd saját magad jutalmazása. Pl: felmosom az előszobát, aztán iszok egy finom teát / kávét. Vagy: kiteregetek és utána megnézek egy sorozatrészt.
- Ventilláció: Keress valakit, akinek kiöntheted a lelked: Erre legjobb egy bár pultos. Elmondod neki, hogy szeretnéd kiönteni a lelked. Adsz neki egy ezrest borravalónak és ha elfogadja, csak told neki. Hallott már cifrábbat is. Én rendszeresen csinálom ezt. Már tök jól megértjük egymást és olcsóbb és hatékonyabb, mint egy pszichológus. Haveroknak is lehet ilyeneket mondani, csak az emberek nem szeretik hallani, ha valakinek gondja van.
- Hála adás a kis dolgokért: van valamid, amiért hálát adhatsz, írd le: Ma hálás vagyok, amiért a buszom időben jött meg és nem késtem le a csatlakozásomat. Határozottan jól esett, hogy a mögöttem álló szólt, hogy át akar menni és nem csak fellökött. Hálás vagyok, hogy vannak, akik szépen mosolyognak az utcán. Mosolyt csalt az arcomra reggel 6kor, hogy végre hallottam egy rigó énekét: lassan jön a tavasz.
- Hála adás valamiért, ami a múltban történt veled. Van valaki, akinek sokat köszönhetsz? Írd le ki az és miért köszönhetsz neki sokat. De úgy írd le, hogy ez magadnak szól. Írd le, hogy mit tett és ez miért segített neked és ezért miért vagy hálás. Aztán hívd fel az illetőt és kérdezd meg, hogy elmesélhetsz-e egy történetet, majd olvasd fel neki.
- Jó cselekedet: ha látsz valamit amit jobbá lehet tenni, tedd meg. Én tegnap feltakarítottam azt a buszmegállót, ahol le szoktam szállni hazafelé: tele volt összetört boros üvegekkel. Egy bevásárló központban visszaviheted másoknak a bevásárló kocsijukat úgy, hogy te adsz egy százast neki, amivel a kocsi megy. Megkérdezheted a szomszéd nénit, hogy tudsz-e valamit segíteni neki. Felmoshatsz a lépcsőházban akkor is, amikor nem te vagy a Soros György.
Innen meríthetsz ötleteket: https://www.youtube.com/watch?v=oHv6vTKD6lg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!