Itthon ha valaki pszichológushoz jár miért gondolják hogy bolond?
Azért, mert így hárítanak: ha másokat bolondnak titulálnak, csak azért, mert a pszichés gondjait megoldani akarván szakemberhez fordulnak és terápiába járnak, akkor ezzel magukat akarják jobb fénybe állítani ("velem aztán minden rendben van, nekem nem kell agykurkász!").
Primitív énvédelem. Félnek attól, hogy bennük van-e valami gáz és mekkora, illetve nem engedik meg másoknak,, hogy azok meggyógyuljanak, változzanak - hova lenne akkor a kényelmes bűnbak pl.? Hova lenne a minden stabil érzete?
Aki tudja, hogy baj van és változtatni akar, az nem foglalkozik azzal, hogy mésok mit szólnak hozzá. Önmaga számít, a saját jól-léte, a gyógyulása, nem az, hogy melyik buta ember mit szól ehhez.
Én nem találkoztam ezzel, hogy bolondnak gondoljanak emiatt valakit.
A pszichológushoz még csak mentális probléma se kell...
9: Ki, milyen környezetben mozog. Én ezt tapasztalom a környezetemben. Sőt! Ha valakinek valamilyen problémája van, akkor biztatják, hogy menjen pszichológushoz vagy orvoshoz.
De azért köszönöm a lepontozást, biztosan más jobban tudja, hogy én mit tapasztalok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!