Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Majd meglátod ha családod...

Majd meglátod ha családod lesz? (többi lent)

Figyelt kérdés

Többször észrevettem beszélgetések alatt ezt a tipikus "majd ha családod lesz" "majd ha gyereked lesz, majd megtudod" hogy így meg úgy. Mi lesz? Kérdem én mi a franc lesz?

Ja, és ha azt mondom, hogy én nem szeretnék se családot, se gyereket, akkor meg jön a "jaj nem tudod te még, fiatal vagy, majd úgy is meglátod".

25 vagyok. Nagyon is eldöntöttem mit és hogyan akarok.

Veletek nem fordulnak elő ilyen "kínos" párbeszédek? Vagy manapság még mindig úgy gondolják az emberek, hogy a család-gyerek kombó az valami kötelező dolog az életben?

Vagy szimplán csak én vagyok bolond?

2019. dec. 19. 20:17
 1/7 anonim ***** válasza:
22%
Nem vagy bolond! Sokan szeretik kiemelni magukat ezzel, mert nekik gyerekük van, meg családjuk! De azt sosem említik, hogy másra vágynak! Nem biztos, hogy elégedettek mindezzel! Az is lehet, hogy pont nem, emiatt kezdenek ki másokat, akik fiatalok, céljaik vannak, nem azt a megszokott sémát követik, mint Ők, egyszóval irigyek! Mindenki azon az úton jár, ami neki rendeltetett, idővel minden úgy alakul, ahogy alakulnia kell! De vannak esetek, akik pont emiatt, mások megitélése miatt mennek bele a családalapításba,a nem megfelelő kapcsolatba, boldogtalanságba, mert más a saját hibája szerint oktat! Hogy neked is legyen már legalább 2 gyereked, mert ez a normális... Elfelejtik azt, hogy nem vagyunk egyformák! Ne figyelj senkire, magadra hallgass! Ami neked nem kell, nem kell más miatt belekényszerülnöd semmibe! Pelda:20évesen szül gyereket, elhagyják, vagy ő lép ki a kapcsolstból, egyedül marad, nem boldog! A magad életét éld a saját igényeid szerint! Ez az elfogadható!
2019. dec. 19. 20:31
 2/7 anonim ***** válasza:
11%

"Az is lehet, hogy pont nem, emiatt kezdenek ki másokat, akik fiatalok, céljaik vannak, nem azt a megszokott sémát követik, mint Ők, egyszóval irigyek!"

Ennek fuss neki mégegyszer :) Akinek megvan mkindene, család, karrier, pénz, fiatalság, mégis miért irigykedne egy olyanra, aki egyedül van és semmilye sincs?

2019. dec. 19. 20:34
 3/7 anonim ***** válasza:
63%
Mert bármit kezdhet magával, gyerek nélkül! Tudod, gyerek =kötöttség, szabadság!
2019. dec. 19. 20:38
 4/7 anonim ***** válasza:
Bocs! - szabadság! A - lemaradt! 😁
2019. dec. 19. 20:41
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"Ennek fuss neki mégegyszer :) Akinek megvan mkindene, család, karrier, pénz, fiatalság, mégis miért irigykedne egy olyanra, aki egyedül van és semmilye sincs?"

Ez bonyolultabb.

1. Egy fiatal lehet csúnya is, vagy beteg, vagy beteg ,és csúnya.

2. Lehet valakinek úgy karrierje, hogy utálja azt amit csinál, és nem szereti azokat akikkel együtt dolgozik.

3. Lehet valakinek úgy pénze, hogy szégyenli azt ahogyan szerezte.

4. Család: Agresszív elnyomó férj/feleség, gyerekkori traumák, amik miatt nem tud egészségesen viszonyulni a saját gyerekeihez, ezért a gyerekei betegek lelkileg, ami miatt csk még szrabbul érzi magát.

Így lehet irigyelni egy egyedülálló nőt, akinek még pénze sem túl sok van, de egészséges, és karakteresen szép, vannak barátai, normális családja stb

Engem pl sok ember irigyelhetne, ugyanakkor nem tudják, hogy közben iszonyúan fáj több ízületem, pedig fiatal vagyok. De ugye kívülről ezt nem látni, csak nekem kell úgy élni minden nap, hogy fáj mindenem.

2019. dec. 19. 20:55
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem feltétlenül a gyerekesek kiváltsága, inkább alapvető emberi természeté. Van gyerekes és gyermektelen pár ismerősünk is, akik állandóan a "mártír" szerepben tetszelegnek. Én dolgozom, mellette esti képzésen egyetemre járok, tanulok, képzem magam, esküvőt szervezünk, családalapításon dolgozunk és mindezek mellett megpillantott egy szomszéd egy könyvet a polcunkon. Kérdezte kinek van ennyi ideje? Mondtam, hogy nekem. De jó nekem, hogy ennyi mindenre van időm, örülne, ha neki is lenne. Én csak néztem rá nagy kerek szemekkel és kijelentettem, hogy az embernek arra van ideje, amire szán, majd inkább eltereltem a témát gyorsan. Egy nő, aki 6 órában dolgozik és mellette az ég világon nem foglalkozik semmivel, nem jár heti rendszerességgel sportolni, nincs igazán hobbija, stb. hogy a fenébe lehet, hogy SZERETNE olvasni, de nincs ideje? Nekem pedig jelenleg szigorúan be van táblázva az életem, olykor tényleg félóra pontossággal, hogy mindenhova odaérjek, még is van időm olvasásra is.

Aztán van a gyerekes mártír páros. Jaaaj, amióta gyerekük van, nekik semmire nincs idejük, főleg kettejükre és ez mennyire rossz, de majd megtudjuk. Mondtam, ha úgy van beszéljük meg előre, hétvégén 3-4 órára simán itt hagyhatják a fiukat alkalmanként, 3 éves, szobatiszta, ismerjük, szeretjük, nem lesz semmi baja. Semmiféle ellenszolgáltatást nem kérünk érte. Kétszer ajánlottuk fel, még sosem éltek vele, én nem leszek papagáj, ők viszont két hetente elmondják milyen rossz, hogy nincs segítségük és nem tudnak kettesben elmenni sehova.

Ezek az emberek szerintem jórészt sajnáltatni szeretnék magukat és a reális gondolatok általában nem segítenek nekik. :) Tök fölösleges győzködni őket, egyszerűen ilyen embertípusok, beléjük van kódolva a "bezzeg én, bezzeg te".

2019. dec. 20. 12:13
 7/7 anonim ***** válasza:
68%
Gyereket én sem akarok és párkapcsolatot is csak akkor, ha egyszer megtalálom a számomra "tökéletes" társat, egyébként csak azért, hogy ne legyek majd egyedül nincs szükségem senkire.
2019. dec. 20. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!