Miért nem tanuljuk meg a szomszédos országok nyelveit? Miért csak az angolt tartjuk fontosnak megtanulni? Vagy még azt sem?
Megtanulok szlovákul, és akkor egy szót sem értek Romániában és Ausztriában. Megtanulok angolul, és simán megvagyok ezen országokban, ott foglalok szálláat, ahol tudnak angolul, elolvasom az abgol feliratokat, stb., stb.
Emellett az angol az szükséges majdnem minden irodai munkához. Van még ahol anémet is. De ha szlovákul, románul vagy szerbül tanulok meg, akkor annyira nem fogok tudni, mint egy csomó határon túli magyar, tehát nem lesz vele olyan munkám, ahová célzottan ezen nyelvek egyike kell.
Ami a németet illeti, azt kicsit beszélem. Aztán mindig oda jutok, mikor Ausztriában vagy Németországban vagyok, hogy megszólalok németül, majd látja rajtam a másik, hogy nehezen megy, és váltunk angolra. Ma már simán angollal kezdek, hacsak nem egy idős, falusi emberrel beszélek, bár utóbbi esetben is sokszor tudnak angolul.
Azért, mert semmi értelme. Te ki akarsz költözni pl Romániába? (Voltál már ott?) Mert én nem. Kár annyi energiát fektetni abba a nyelvbe, amit életedben alig használsz. Ha meg kimész Erdélybe, ami tök jó hely, beszélhetsz magyarul is :)
Én amúgy tanultam kicsi szlovákot, de elmondom neked, azon kívül hogy nyáron kimegyek oda sörözni, soha nem használtam :D
Az angol ezerszer jobb befektetés, mivel mindenhol megértik, és figyeld: a környező országokban is! (talán csigaevőéket leszámítva)
Én eddig angolul, ukránul, oroszul és németül tudok. Tanulgatom a spanyolt, megértem a lengyelt és egy picit a csehet.
Minden csak akarat kérdése, de a legtöbb emberben nincs elég motiváció.
18/L
Én angolul tudok, anyanyelvi szinten. Nekem ez tökéletesen megfelel. Szomszédos országok? Nekem pl. soha eszembe sem jutott kimenni a szomszédos országokba, illetve egyszer voltam egy hetet a lengyeleknél megnézni a Tátrát, tökéletesen megfelelt az angol nyelv és a kézzel-lábbal mutogatás, megértettük egymást. USA-ban háromszor jártam eddig és megyek is még. Kétlem, hogy ott sokra mennék egy lengyel nyelvtudással... :)
Más nyelvet tanulni felesleges lenne, mert sosem fogom használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!