Miért nem tanuljuk meg a szomszédos országok nyelveit? Miért csak az angolt tartjuk fontosnak megtanulni? Vagy még azt sem?
Ki akadályoz meg benne, hogy megtanuld a szomszédos országok nyelveit?
Amúgy tök fölösleges megtanulni szlovákul azért, hogy hátha egyszer kimegyek, akkor az ő nyelvükön kérhessek kenyeret..kicsit nevetséges nem gondolod? :)
Az iskolákban egyébként a nyelvoktatás szar, magánúton pedig drága, az átlag magyar fizetésekhez mérten.
Angolból múlt héten lett meg a C1, olaszból októberig tervezem negszerezni a B2-es vizsgát. Majd ha az olaszom is lesz (legalább) olyan jó, mint az angolom, mindenképpen szeretnék még mást nyelven is megtanulni, leginkább a norvég és holland, na meg az orosz érdekel.
Azért ezeket a nyelveket tanulom, mert ezen országok kultúrája, világa érdekel. Hogy ez mennyire van közel vagy éppen távol, az már nem érdekel.
18/L
És ha messze vannak? Mindkét országban jártam már, Hollandiában éltem is pár hétig, de például Szlovéniában még nem voltam tovább, mint átutazás.
Engem ezek a helyek érdekelnek, így ezekre a helyekre megyek.
18/L
Valóban azok, a Tátrát kifejezetten gyönyörűnek tartom, de miért ne látná az ember távoli vidékek csodáit? Miért ragadna le egy helyen? Miért ne szerethetné más és más ország vidékeit és kultúráit épp ugyanannyira?
18/L
Eddig volt szerencsém angolhoz, finnhez, latinhoz és japánhoz.
Mit csinálok ha Ausztriában akarok kenyeret venni? Leveszek 1-et a polcról és elviszem a pénztárhoz, vagy kérek angolul. :D Szerencsére ott jobban állnak az angollal mint felénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!