Ilyen valóban létezik vagy csak a filmekben?
Nemrég hallottam egy olyan jelenségről, miszerint a legtöbb ember úgy gondolkodik hogy egyfajta belső monológot folytat a fejében, de akár egyfajta "dialógust" is . Pld egy teljes beszélgetés zajlik le az agyában. Mert hogy ugye mindenkinek van egy kis belső hangocskája, nekem is és én is használom, de csak olvasásra. Nem szoktam belső társalgást folytatni magammal, képes lennék rá, ha akarnék, de egy idő után elhalgatna, mert nem erre van programozva az agyam.
Eddig azt hittem ilyen csak a filmekben van és hogy a valóságban jóval absztraktabban gondolkodunk.
Pld nekem képek, érzések villannak be mikor gondolkodom. Van hogy zene játszódik a fejemben, de általában csend van. :D
Én van, hogy jókat vitatkozom magammal: több szemszög, stb.
A másik nagyon érdekes, és ez tök új volt számomra, az egyfajta meditációnál történt, amikor egy teljesen új egyéniség és hangulatú személyiség "jelent meg", egyfajta mester, és szólt hozzám, tanított. Amikor ez nagyon aktívan ment, akkor úgymond éber állapotban is meditáltam. Nagyon érdekes volt, és tényleg nagyon pozitív.
Velem rengetegszer van ilyen. :D
Tipikus eset, amikor napközben nem tudok értelmesen reagálni egy szituációra, vagy nem tudok érvelni egy vitában, de este, elalvás előtt természetesen minden eszembejut, amit mondhattam volna. De van, hogy eszembejutnak emlékek, és akkor "elmesélem" magamnak, meg újra átgondolom az egészet, hogy mennyire jó volt ott akkor, meg ilyenek. Amikor próbálok megoldani valamit, azt is megbeszélem magammal, átvesszük az összes lehetőséget, pro-contra listát mondok. Olyan is szokott lenni, amikor veszélyes szituációban vagyok, hogy sorolom a megoldásokat, meg az esetleges lehetőségeket magamnak, illetve felbuzdítom magamat, hogy legyek bátor, ne féljek, és így, meg úgy oldjam meg a dolgokat. De igazából bármilyen szituációban megszólal a belső én, én nagyon sokszor szoktam magammal beszélni magamban. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!