Ti tudtok angolul gond nélkül beszélni?
Nem tudom, h allithatom-e, h beszelek.
A TOEFL-om nem a legjobb lett, mindent eltoltam amit lehetett, a speaking-et a legjobban, arra csak "high level"-t kaptam... (a tobbinel szerencsere megvolt az advanced, tehat a C1 szint felett vagyok).
Bar mondjuk abbol kiindulva, h utolsokent kezdtem es a hallgatasnal mar mindenki a speakinget csinalta es ugyis advanced, h nem hallottam a felet...talan megse olyan rossz 😀
De bezzeg az euroexam-as C1-en megvagtak a writing-on... azt sem tudom mit ronthattam... 😂
17/L
Ha százalékra vagy kíváncsi megsúgom a magyarok az egyik legbénábbak nem csak angolból más nyelvből is... Volt is a TV-ben meg a neten jó pár cikk hogy utcán ha leszólítasz valakit 10/8 nem fog normálisan megszólalni, esetleg szavakat kornyikál, és ez BP volt, egy kis városról nem is beszélek. A fiatalok azok akik jobban válaszolnak mert nyílván már a rendszerváltás után ők kezdték ezt tanulni.
Egyébként en most is tanulom magantanárral és a legnagyobb bajom az hogy az alap, magyar nyelvtannal is voltak hiányosságaim így nagyon nehezen megy a mondatalkotás, de remélem b2 es szint után, ha kimegyek a felszínre törnek ezek majd.
A másik, baráti társaságom java, szintén nem tud beszélni angolul, de ez lehet azért van mert nem gimnáziumi/egyetemi emberekkel vagyok körülvéve hanem egy átlagos, dolgozó réteggel akinek a gyárba nem is kell ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!