Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti tudtok angolul gond nélkül...

Ti tudtok angolul gond nélkül beszélni?

Figyelt kérdés
Hány magyar beszél ténylegesen angolul?
2020. jan. 30. 19:46
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom, h allithatom-e, h beszelek.

A TOEFL-om nem a legjobb lett, mindent eltoltam amit lehetett, a speaking-et a legjobban, arra csak "high level"-t kaptam... (a tobbinel szerencsere megvolt az advanced, tehat a C1 szint felett vagyok).

Bar mondjuk abbol kiindulva, h utolsokent kezdtem es a hallgatasnal mar mindenki a speakinget csinalta es ugyis advanced, h nem hallottam a felet...talan megse olyan rossz 😀

De bezzeg az euroexam-as C1-en megvagtak a writing-on... azt sem tudom mit ronthattam... 😂

17/L

2020. jan. 31. 14:30
 22/26 A kérdező kommentje:
Elég érdekes,ide még nem írt olyan aki egyáltalán nem tud angolul! Pedig láttam személyesen,mikor a belvárosban egy külföldi angol nyelven a 6. Embert szólította le míg valamelyik segített
2020. jan. 31. 14:42
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Középiskolás koromban csináltam meg a felsőfokú nyelvvizsgámat, utána anglisztika szakon tanultam tovább, azt elvégeztem teljesen jó eredménnyel és most csinálom a mestert, ami eddig szintén jól megy. A nyelvtudásom teljesen jó, írásban ezt tudom is prezentálni, viszont szóban nem. Tanultam külföldön és akkor egy kis idő elteltével már teljesen jól ment, tudtam folyékonyan és választékosan beszélni, spontán reagálni másokra és a körülöttem lévő történésekre, a kiejtésem is sokat fejlődött. Ez külföldről visszatérve még egy darabig megmaradt és bátrabb, lelkesebb is voltam, viszont visszaszoktam az itthoni életembe és egy idő után ugyanúgy visszaesett a nyelvhasználatom. Itthon egyszerűen nem tudom szóban használni a nyelvet a hétköznapok során. Nyilván sokat olvasok angolul, filmeket és sorozatokat is angol nyelven nézek, az egyetemen is mindent angolul tanulunk, viszont nagyon keveset beszélek (tulajdonképpen csak a szemináriumok alkalmával). Szerintem, ha itthon is lenne lehetőségem rendszeresen használni a nyelvet, szóban kommunikálni másokkal, akkor az sokat segítene és akkor biztosan jobban menne a beszéd is.
2020. jan. 31. 15:05
 24/26 anonim ***** válasza:
96%

Ha százalékra vagy kíváncsi megsúgom a magyarok az egyik legbénábbak nem csak angolból más nyelvből is... Volt is a TV-ben meg a neten jó pár cikk hogy utcán ha leszólítasz valakit 10/8 nem fog normálisan megszólalni, esetleg szavakat kornyikál, és ez BP volt, egy kis városról nem is beszélek. A fiatalok azok akik jobban válaszolnak mert nyílván már a rendszerváltás után ők kezdték ezt tanulni.

Egyébként en most is tanulom magantanárral és a legnagyobb bajom az hogy az alap, magyar nyelvtannal is voltak hiányosságaim így nagyon nehezen megy a mondatalkotás, de remélem b2 es szint után, ha kimegyek a felszínre törnek ezek majd.

A másik, baráti társaságom java, szintén nem tud beszélni angolul, de ez lehet azért van mert nem gimnáziumi/egyetemi emberekkel vagyok körülvéve hanem egy átlagos, dolgozó réteggel akinek a gyárba nem is kell ez.

2020. febr. 1. 07:24
 25/26 A kérdező kommentje:
24 erdekes ez,Nekem is van kollégám,aki tanult angolul,de amikor leszólítanak az utcán mégsem tud aztán kiderült hogy nem tud szart sem! Az a furcsa hogy akik ide irtak meg perfektek
2020. febr. 1. 15:17
 26/26 anonim ***** válasza:
60%
Igen. + német.
2020. febr. 16. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!