Az Usa határon gond lehet az hogy egyáltalán nem beszélek angolul és hogy csak max kb 100 Usd lesz nálam? ( a többi bank számlán) tapasztalatokat várnék
Én csak annyit tudok angolul, hogy
.yes, no, thank you
Mégsem volt semmi gondom amikor turistaként Amerikába mentem.
Pénzről nem kérdeznek semmit, kp amúgy se lényeg mert usában mindenki bankkártyával fizet.
Tolmácsot hívnak ha nem tudsz angolul
Az utóbbi időben eléggé modernizálták a nagy reptereket (New York, Miami, San Farncisco, Los Angeles, Atlanta, stb.), így amikor leszállsz a gépről a következő fogad majd:
Sorba állítanak, attól függően hogy vízumod, ESTÁD vagy letelepedés engedélyed van.
Amikor sorra kerülsz, akkor egy kiosk-hoz fog kerüli (érintő képernyős számító gép). Abba bele kell tenned az útleveledet, z leolvassa az adataidat, ellenőrzi az ujjlenyomataidat, és felad egy adag kérdéssort, amire nyomogatnod kell az igent és a nemet (van-e nálad ez, van-e nálad az, beteg vagy-e, stb.). A válaszaid alapján kapsz egy cetlit, amit vagy áthúznak egy nagy x-el, és akkor menned kell egy ellenőrhöz, vagy zöld utat kapsz, és akkor mehetsz a bőrönd felvevőhöz.
A pénzt és anyagi helyzetet nem kérdezik sem személyesen sem a gép.
Ha az emberhez küldenek, akkor olyan kérdések lesznek, hogy hol fogsz megszállni, miért jöttél, meddig leszel, voltál-e már itt, stb.
Szóval az, hogy nem beszélsz angolul annyiból gond, hogy nem fogod tudni kitölteni a kiosk-os kérdőívet, és abban segíteni is csak tolmács tud, a kinyomtatott papír nem. Nem lesz veled valaki aki beszél angolul?
Ne aggódj, semmi gond nem lesz abból, hogy nem tudsz angolul. Én sem tudok. Viszont sok helyen jártam már a világban, és azt tapasztaltam, hogy nagyon sokan nem tudnak angolul. Pl: az oroszok, kínaiak stb. Sokukkal az amerikai határnál találkoztam, és ha nekik sem volt gond, nekünk sem az. Én tavaly voltam New Yorkban- Ahogy ellőttem is írták, egy gép ír ki kérdéseket. Én ki se töltöttem. Volt egy papír nálam amire rá volt írva, hogy nem tudok angolul, mi célból érkeztem, hova megyek. Ezt adtam oda egy nekem segíteni akaró dolgozónak aki kézzel- lábbal mutogatva végig segített. Nem volt gond.
Tudom, hogy aggódsz de ilyenkor mindig gondolj arra amire én szoktam. Rengeteg turista van aki nem tud angolul mégis boldogulnak, akkor neked is menni fog.
Nyugi!
Én a fél világot bejártam úgy, hogy max. oroszul tudok jelenteni nekik a határon.
Viszont meg tudom nyugtatni -szintén oroszul- a rám csodálkozó vámost arról, hogy teljes az osztálylétszám, és nem hiányzik senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!