Hogy van az angolul, hogy x összeggel megterhelték a bankszámlámat?
A kérdés az volt, hogy "megterhelték a bankszámlámat" (múltidő), és nem az, hogy "meg fogják terhelni". Én erre írtam egy fordítást.
Akkor most mi az, hogy "el tudom képzelni ez a változatot IS" (kérdező), ill. "a másodikat használják inkább (#2)? A múltidőre a jövő időt használják inkább, vagy hogy értsem ezt a megjegyzést?
Teljesen jogos, kedves Rick Mave, elnézést kérek a félreérhető fogalmazásért.
Tehát helyesebben: amikor értesítettek, hogy meg fogják terhelni a bankszámlámat, ezt írták..., szóval tudom képzelni a "My bank account has been charged..." változatot is, azaz azt, hogy a "debit" helyett a "charge"-ot használják.
Nem tudom, így egyértelműbb és, és még egyszer bocsánat.
üdv
S.
#5) Semmi gond. És igen, így egyértelműbb.
Nem kéne összekeverni a bankszámlát és a hitelkártyát ebben az összefüggésben (tehát amikor ezeket megterhelik egy összeggel). Magyarul erre csak az a szó van, hogy „megterhelni”, angolul viszont van „to debit” és van „to charge” és ezek a bankszakmában ugyan hasonlót jelentenek, de mégsem fedik teljesen egymást. Ha ugyanis egy bankszámlát megterhelnek egy összeggel, akkor ez azt jelenti, hogy az összeget egyből le is vonják arról (your bank account has been debited by the amount = it has been taken from your account). Egy bank a banki terminológiának megfelelően ezt ezzel szóval fejezi ki, viszont a legtöbb ember a mindennapos szóhasználatban egyszerűen „charge”-ot fog mondani (ebben igazad van #6).
Ha viszont hitelkártyáról van szó, ott csak és kizárólag a „charge” szót lehet használni, hiszen azon nincs pénz, arról nincs mit levonni, azt szó szerint csak megterhelni lehet egy adott összeggel (your credit card has been charged by the amount).
(Nem gondoltam volna, hogy egy nyelvi fórumon „köszön vissza” a régi pénzügyes szakmám…:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!