Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti tudtok angolul gond nélkül...

Ti tudtok angolul gond nélkül beszélni?

Figyelt kérdés
Hány magyar beszél ténylegesen angolul?
2020. jan. 30. 19:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudok.
2020. jan. 30. 20:43
 12/26 A kérdező kommentje:
Szerintem többször annyian nemnírtak ide akik nemntudnak,nem hinném, hogy a magyarok 80%-a beszél
2020. jan. 30. 20:48
 13/26 anonim ***** válasza:
90%
Nem. A gimiben a legjobb voltam a angolcsoportban, az egyetemen két évig csináltam az anglisztika minort, a munkám az angolon alapszik. Tudok kommunikálni angolul, értem az angolt, de egy sima párbeszédet egy kollégával nem tudok angolul folytatni.
2020. jan. 30. 21:30
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Épp csak sikerült a középfok (66%). Egy pohár vizet talán tudok kérni... Az én generációmban (huszonévesek) már ritka, akinek ennyire nem megy, de az idősebbek között inkább az a ritka, akinek megy. Összességében gond nélkül, jól szerintem még kevesen beszélnek.
2020. jan. 30. 21:32
 15/26 anonim ***** válasza:
97%
Amúgy, előző kommentemhez, én mindig feszengek, ha külföldi kollégával utazok a buszon/villamoson. Bár nem ordibálva beszélek, de így is félek, hogy meghallja a többi utas, hogy milyen béna vagyok angolból.
2020. jan. 30. 21:33
 16/26 anonim ***** válasza:
91%

Érthetően azok válaszolnak itt inkább, akik bátran állíthatják, hogy beszélnek. Én is szívesebben válaszolok így, hogy tudok.

Viszont értelmetlen a kérdés szerintem, pár válaszolóból nem fogod tudni kiszűrni az átlagot. A helyes válasz pedig: nem, nem átlagos az, hogy "normálisan" beszélünk idegen nyelvet.

2020. jan. 30. 22:29
 17/26 anonim ***** válasza:
86%
Igen. 10 eve dolgozok kulfoldiekkel. Mindenkivel angolul beszelek. Gondolkodas nelkul folyekonyan.
2020. jan. 31. 04:47
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Gond nélkül nem, mert szorongok ha emberekkel kell beszélnem, ez igaz bármilyen nyelvre. :D

De egyébiránt igen, azt hiszem képes vagyok nagyjából helyes mondatokat alkotni, van felsőfokú nyelvvizsgám és már maradtam életben egyedül külföldön.

2020. jan. 31. 09:06
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Persze van, hogy nem jut eszembe egy szó, vagy nem is ismerem, de olyankor körbeírom, és megértik úgy is. Vagy van, hogy nyelvtanilag rosszul mondom, de általában rögtön utána, amint kiejtettem, rájövök, hogy nem így kellett volna, és kijavítom.
2020. jan. 31. 11:30
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A beszédkészségem és a hallás utáni szövegértésem a leggyengébb pontom. Ellenben szakmai cikkeket, könyveket olvasok angolul, írásban gördülékenyen megy az angol, de ha meg kell szólalni bajban vagyok. Ezen próbálok javítani, a hallás utáni szövegértésen könnyebb, de a beszédkészség nehezebb, mivel nincs kivel beszélgetnem.
2020. jan. 31. 11:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!