Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan találja meg a fiam,...

Hogyan találja meg a fiam, mit szeretne kezdeni az életével?

Figyelt kérdés

25 éves, és elkezdte már az orvosit.. abbahagyta, elkezdte a gépészmérnökit.. abbahagyta. Csinált ezt azt, de fogalma sincs róla mivel is szeretne valójában foglalkozni. Nagyon töri a fejét, mert február 25-ig le kell adnia a jelentkezését valahova. Diplomát szeretne de fogalma sincs róla mit akar csinálni. 2 nyelven beszél, c1-es nyelvvizsgái vannak (francia,angol)

Szeretnék neki segíteni de nem tudok, és az a baj hogy ő sem tudja hogyan fedezhetné fel mihez kezdjen. Voltak másik is akiknek ilyen gondjuk volt? Ti hogy segítettetek?

2020. jan. 27. 14:08
1 2 3 4 5
 31/44 anonim válasza:
81%

Akkor most jöttem lepontozódni!

Én hasonló cipőben járok,mint a fiad,szóval megértem részben. Igaz az,ha elkezd 3-4 dolgot és otthagyja az nem jó. Én 19 voltam,mikor érettségiztem,utána sajnos kimaradt egy év,aztán 21 évesen kezdtem el egy 2éves OKJ-s képzést,aminek nagyon örültem,izgatottan vártam a sulit. Idő közben sajnos eléggé megutáltam az egészet,nem is ment jól az egész(pedig tényleg érdekelt a szak),ráadásul az egész suli is elég rossz volt,csomó mindent nem is tanultunk mint kiderült ami munkához kellene. Ennek ellenére egyébként elvégeztem a tanfolyamot. Azóta persze én is nagyrészt bánom,ha tehetném visszamennék az időbe és inkább dolgozni mentem volna gimi után aztán később menni valami olyanra ami érdekel meg megy is. Egyébként én is sokszor gondolom meg a mai napig magamat,pedig 23 éves vagyok,én is nagyon sokat stresszelek azon,hogy mások államvizsgázni mennek idén és végeznek az egyetemmel én meg csak tengődök és még nem tudom,mit akarok pontosan -illetve inkább sok egymáshoz nem kapcsolódó szakmát! Most munkát keresek épp,de később még szeretnék tanulni,max nem nappalin,hanem valami esti tanfolyamon munka mellett!

2020. jan. 27. 22:17
 32/44 anonim válasza:
72%

31-es vagyok.

Azt kihagytam az előzőből,hogy Te nem nagyon fogsz tudni sajna ebben segíteni a fiadnak. Neki kell kitalálnia mihez akar kezdeni. Amúgy szerintem is az lenne egy jó opció,ha most elmenne inkább dolgozni és manjd elmegy esti tanfolyamra,de annak semmj értelme,hogy most itt gyorsan kutyfuttában beadja valahova a jelentkezését,mert szorítja a határidő,aztán az se fogja érdekelni és otthagyja az x-edik sulit is mert az tényleg pénz- és időpocsékolás!

2020. jan. 27. 22:29
 33/44 anonim ***** válasza:
77%

Be kell zarni a mamahotelt, hamar rajon hogy mit szeretne csinalni.

Az nem segitseg hogy kinyaljatok a feneket amig o egyik szakrol a masikra vandorol.

Apam siman kivagott volna ha 25 evesen meg ott tartottam volna hogy mi leszel ha nagy leszel...

2020. jan. 27. 22:35
 34/44 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ezen tenyleg azbsegít ha tapasztalatot szerez a munka világába. En is hasonloan a fiadhoz nehezen tudok egy szakma fele elkotelezodni. De tenyleg az segitett hogy dolgoztam, legalabb ha nem volt jo a munka azt is lattam mit nem szeretnek . Az is valami. Amikor nem dolgoztam nagyon rossz volt, a tanulás se ment úgy.Egyetemet kesobb is el tud kezdeni, kar belekapni olyanba ami irant nem elkötelezett. Az egyetem meg sokszor olyan, hogy tenyleg nem tudod mire vállalkozol. Ha tanulni akar tanuljon online valamit. A nyelveket írtad ..lehet el kéne mennie külföldre kicsit. Vagy korrepetalhatna iskolasokat. Egy iranynak jo. A lenyeg hogy GYAKORLATBAN tegyen lepeseket, probalkozzon. Ne elmelkedjen rajta. Tapasztalatbol mondom az sose segít.
2020. jan. 27. 23:52
 35/44 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, nem nagyon hallod meg azokat a válaszokat, amelyek a munka és az önállóság felé terelgetnék a gyerekedet, igaz? Pedig nem fog más segíteni. Nézd már meg ezt a listát:

1. orvos

2. mérnök

3. pilóta

Tudod, mi ez? Egy óvodás, esetleg kisiskolás gyerek válaszai arra, hogy mi leszel, ha nagy leszel. Ezen a szinten van a fiad. Elhiszem, hogy nem jó érzés belegondolni, de ha jót akarsz neki, akkor most megmondod neki, hogy boldogan támogatjátok lelkileg, de anyagilag mostantól csak korlátozott mértékben.

2020. jan. 28. 15:05
 36/44 anonim ***** válasza:
78%
35-ös teljesen jókat írt. Kik voltak azok a hatökrök, akik lepontozták????
2020. jan. 28. 15:57
 37/44 anonim ***** válasza:
83%

Ugyanazok akik teged is :D

Meg engem is.

Gyakori, en igy szeretlek!

2020. jan. 28. 17:38
 38/44 A kérdező kommentje:

Csak gondoltam megírom hogy azt ötlötte ki, elvégez egy kereskedelem és marketing szakot levelezőn, és közben megtanul igazi gyönyörű szép tortákat csinálni, mert azt mondja tényleg kevés olyan hely van ahol akár ehhez hasonló gyöngyszemeket találni. Majd nyitni akar egy üzletet...

[link]

2020. jan. 30. 10:48
 39/44 anonim ***** válasza:
100%
Ez így életképesebb, mint az előzőek. Reméljük, ezzel megtalálja a maga útját.
2020. jan. 30. 11:48
 40/44 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező, két napja még pilóta akart lenni.

Most meg "gyönyörű szép tortákat készíteni", mert őszerinte azt kevés helyen lehet kapni. Megnyugtatlak, közel telített a piac, de semmi gond. De persze kell mellé levelezőn marketing szakos diploma. Amúgy ott is kell tanulni, csak mondom. A munka tényleg ennyire nem opció nálatok?? Istenem. Holnapután majd masiniszta akar lenni, vagy az USA elnöke. Én személy szerint feladom, de nagyon szomorú ez az egész.

2020. jan. 30. 12:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!