A „fiú aki tetszik nekünk“ versenyen fiúk miért nem szavazhatnak? Trollkérdés is lehetne de nem az
A kérdésem egyrészről vihar egy pohár vízben, másrészről rávilágít a magyar közgondolkodás középkori szintjére is.
Egy iskola (gimn) ahol diáknapi programként van egy „fiú aki tetszik nekünk“ verseny, ahol LÁNYOK és CSAK lányok szavazhatnak arra a fiúra aki tetszik nekik.
A hangsúly a csak-on van. Mert fiúk nem szavazhatnak.
Megkérdeztem miért ne szavazhatnának, egy fiúnak nem tetszhet egy másik fiú. A válasz annyi volt, hogy „furcsa lenne“.
Hát én nem tudom mennyire furcsa, azt meg pláne nem tudom kinek az ítélete alapján furcsa és mi van akkor ha SZERINTE furcsa.
Mert szerinte az oké szerintem meg nem. És akkor most mi van kinek a véleménye ér többet.
Én fiú vagyok és szoktak tetszeni fiúk. Na és akkor mi van. A semmin kívül?
csak azért dobtam fel ezt a kérdést hogy rámutassak még egy iskolában is ahol csupa diplomás tanár van milyen elképesztő sötétség van a fejekben.
Én csakazértis szavazni fogok, névvel ráadásul. Semmi értelme de csakazértis.
Ennek több oka van...
Pl kellemetlenségek elkerülése.
A szavazó és a megszavazható fél részéről is!
Neked van sötétség a fejedben...
Meleg barátaim is annyit üzennek:
"Mi példàul senkit se akarnánk zavarba hozni. Plusz ha az illetőnek sok haverja van, akkor azok is szavaznának."
"mennyire lehet kíváncsi rá,"
És miért szempont hogy az illető kíváncsi rá vagy nem? egyéni szoc probléma ha nem.
Egyáltalán hogy lehet ez egy pillanatig is kérdés?
Hasonlat.
Bejövök egy új gatyában.
Na emberek teszem fel a kérdést hogy tetszik az új gatyám?
Válaszol valaki aki nekem nem szimpi.
Erre én: téged nem kérdeztelek.
Hát az van hogy
a) nem igaz mert meg lett kérdezve
b) akkor is elmondhatja a véleményét ha nem kérdezték (ugyan miért ne tehetné)
c) és kit érdekel mit szól az ő véleményéhez az aki a kérdést feltette. azt szól amit akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!