Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Pszichopata vagyok?

Pszichopata vagyok?

Figyelt kérdés

Most olvastam először utána ennek a "betegségnek" és nagyon úgy érzem mintha engem írnának le.

Empátiát sose éreztem senkivel szemben, és sose éreztem magam különösebben szomorúnak vagy depressziósnak. De azt gondoltam elég sokáig, hogy mindenki hasonlóan érez. Folyton megjátszom magam mások előtt, mindenkihez úgy viszonyulok hogy én jöjjek ki abból a legjobban. Rengeteg barátom van de soha senki nem mondta hogy psziochopatának gondolna. Eddig csak egy barátomnak mondtam el a gyanúm. Érdemes lenne vajon megkérdeznem egy pszichológust?

2020. jan. 26. 20:51
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Csak kivancsi voltam, hogy erzel. Mert amit en olvastam az alapjan a pszichopata az meg "buszke" is ra, hogy "kulonleges"
2020. jan. 26. 21:17
 12/23 A kérdező kommentje:
Valóban különlegesebbnek tartom magam az emberek nagy részénél, de attól nem érezném magam különlegesebbnek ha beigazolódna hogy pszichopata vagyok.
2020. jan. 26. 21:21
 13/23 anonim ***** válasza:

Ha tényleg pszichopata vagy, nem fogják rajtad mások észrevenni, hogy az vagy és magadat nem igazán diagosztizálhatod, csak max. egy pszichiáter.

De amúgy ha gyerekként jellemző volt rád az ágybavizelés, illetve a kisebb, később akár nagyobb testű állatok kínzása, akkor van rá esély, hogy az vagy. Illetve azt olvastam, sok pszichopata piromán, szeretnek dolgokat gyújtogatni.

2020. jan. 26. 22:11
 14/23 anonim ***** válasza:
45%

Van egy tudományosan elismert pszichopata teszt. Leírom ide, a választ küld el nekem, és megmondom az vagy-e.

Két testvérpár édesanyja hirtelen elhalálozott. A temetés gyönyörűre sikeredett: hamvasztás helyett a koporsós megoldást választották. Az édesanya évekkel ezelőtt megözvegyült, két gyermeket és egy házat hagyott maga után, amelyet lánya és fia örökölt fele-fele arányban. A lány megismerkedik egy férfival a temetésen, megtetszenek egymásnak, ám telefonszámot nem cserélnek. Öccsét néhány nap elteltével meggyilkolja. Miért tette ezt?

2020. jan. 26. 22:26
 15/23 anonim ***** válasza:

Jajj Istenem, ez a "tudományosan elismert teszt" kb. minden második oldalon fent van, ha rákeresel a google-ben a pszichopata szóra...

És amúgy egyrészt nem ismerik el tudományosan, másrészt az emberek 99.99%-a azt válaszolja rá, hogy azért ölte meg, hogy újra találkozhasson a pasival, attól még nem lesz mindenki pszichopata.

2020. jan. 26. 22:33
 16/23 anonim ***** válasza:
45%
Azert olte meg, mert az anyat is o olte meg, az egesz orokseget akarja, es a ferfi akivel a temetesen talalkozott, mar regrol ismertek egymast es egyutt terveltek ki az egeszet.
2020. jan. 26. 22:40
 17/23 anonim ***** válasza:
81%
Nem vagy pszichopata csak egy újabb special snowflake aki azt szeretné hallani, hogy pszichopata. Minden második kamasz az szetetne lenni a Hannibal óta.
2020. jan. 27. 00:25
 18/23 anonim ***** válasza:
71%

#17 Igen. És gyakran el is tanulják hogyan lehet pszichopatának lenni. Ez pedig nagyon veszélyes egy fejlődő személyiségre mert ilyenkor változik rengeteget.

Ha bár a pszichopaták nem sorozatgyilkosok de Hannibal Lecter nagyon jól eljátsza a pszichopata szerepet. Ezt a szerepet meg mások le utánozhatják.

2020. jan. 27. 07:49
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Pszichopaták jellemzői ahogyan viselkednek,le írok párat:

-Szerelmi bombázás(minden kapcsolatra igaz) avagy idealizálási időszak:

Ilyenkor eljátsza azokat a tulajdonságokat,viselkedési mintákat amire te vágysz,ezt úgy tudja kideríteni,hogy sokat kérdezősködik,sőt gyakran még azelőtt is tud rólad miután elkezdtél vele beszélgetni,mivel információkat nyer mások által,így többet tud rólad már az elején is. Ez megkönnyíti az idealizálási időszakot.

Ez az idealizálási időszak egy pszichikai függőséget okoz,majd hozzád láncol.

Ez több hónapig,akár évekig tarthat.

-Elutasítási időszak:

Ekkor válik nagyon elutasítóvá és hirtelen másként viselkedik. Olyan módszereket vet be ami neked a legfájdalmasabb,akár érzelmi traumákat is okozhat.

Ebbe bele tartozik a csenddel verés,amikor azzal büntet hogy nem kommunikál veled,nem reagál semmire sem. És úgy tesz mintha halálosan megsértetted volna. Visszavonul teljesen.

-Időszakos megerősítés:

Ez tulajdonképpen a Váltakozó viselkedést is jelenti.

Megadja az idealizálási fázis élményét majd elveszi.

-Rágalmazási kampányok,avagy pletykák terjesztése:

Megpróbál bűntársakat keresni akik pletykálnak illetve hazugságokat terjesztenek rólad. Ilyenkor mindenki elfordul tőled és elutasít téged.

-Szárnyas majmok:

Ők a pszichopaták társai akik folytatják a bántalmazást egy párkapcsolatban,baráti kapcsolatban miközben ő a háttérben másokkal ismerkedik,barátkozik. Tehát mások által kommunikál,tartja a kapcsolatot veled. De ezt nem sejted.

Lehetetlen tőle megszabadulni.

2020. jan. 27. 08:11
 20/23 anonim ***** válasza:
#19 ugyanezt mondjak a narcisztikus emberekrol.
2020. jan. 27. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!