Tényleg ilyen gyakori, hogy valakit csak úgy megtámadnak/kirabolnak?
Engem még nem, pedig a városban nőttem fel. Gyorsan le is kopogom.
Nekem a kérdés láttán a nyaklánctépések jutottak eszembe.
28-as villamoson láttam egyet még tiniként, de olyan gyorsan történt, hogy fel se fogtam eleinte. 37-esen Nagymamám nyakából tépték le. Illetve az ő nyakából valamikor 2000 környékén is letépték.
A VIII. kerület szintjén az egyik legjobbnak számít a környékünk, Budapest szintjén valószínűleg átlagos, vagy az átlagnál nagyon kicsit rosszabb.
Talán 2 éve, a kapunkban, a nyóckeres térfigyelő kamerától 5 méterre kitépték a lakó nyakából a láncot, sőt, a hátitáskája a fél vállán lógott, az illető azt is megpróbálta elvinni. Nem sikerült elsőre, de a láncot igen, így azzal elszaladt.
Természetesen a rendőrség azt közölte, hogy a rablás pont nem látszik a felvételen. Még ki is fejtették a lakónak, hogy őt látták, de a rablást magát nem. :D :D
Hát, nem tudom, ha abban a pillanatban nem is arra néz a kamera, nem látni gyanús, futó alakot, akár a szomszédos kamerákon. Vagy a képminőség borzalmas, főleg sötétben. :D
Akkoriban több drogos és egyéb fura alak mászkált a környékünkön, én megszoktam a kulcs előkészítését (chip van nálunk és kulcs, kód nincs), vagy a kapunak háttal állva túrom ki.
Idős szomszéd nénit is rabolták ki pár éve, a férjével volt. Nyaklánctépés, a néni a térdére esett. :( Nem lett komolyabb baja, de nyilván lehetett volna.
Nagyon egyszerű, nem szabad fullra kimutatni a félelmet. Aki olyan tekintettel megy az utcán, hogy még egy hirtelen az orra előtt elrepülő légytől is megtelik a gatyája, az sokkal könnyebben ráfaraghat.
Az "indimitáló" helyett meg kérlek használj valami más jelzőt, mert ilyen szó egyszerűen nem létezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!