Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg ilyen gyakori, hogy...

Tényleg ilyen gyakori, hogy valakit csak úgy megtámadnak/kirabolnak?

Figyelt kérdés
Már pár éve Pesten élek. Rengetegszer sétáltam egyedül a neccesebb kerületekben is(X,VIII), volt hogy 100 ezer forinttal a tárcámban. De egyszer sem fordult elő hogy belém kötöttek volna. Pedig nem vagyok túl indimitáló kinézetű. Csak szerencsém volt?
2020. jan. 26. 11:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
85%
10-es válaszomhoz még annyi. Ha ki akarnak rabolni, akkor úgy is kifognak. Én nő létemre mindig elvicceltem azzal, amikor megállítottak cigikéréssel, vagy pénzkéréssel, hogy csak töltött cigim van, az is jó lesz? Jó hát.. De szerintem csak szerencsém van ilyenkor. Nappal ritkább, de télen este 7-8 óra körül sanszos egyedül közlekedni. Az a durva, hogy még ezek után se félek, amikor "helyzet van". Mondjuk elég, ha egyszer járok pórul, utána már biztos nem lennék ilyen bátor. Szerintem is vannak tipikus áldozattípusok.
2020. jan. 26. 12:49
 12/14 anonim ***** válasza:
78%

Engem még nem, pedig a városban nőttem fel. Gyorsan le is kopogom.

Nekem a kérdés láttán a nyaklánctépések jutottak eszembe.

28-as villamoson láttam egyet még tiniként, de olyan gyorsan történt, hogy fel se fogtam eleinte. 37-esen Nagymamám nyakából tépték le. Illetve az ő nyakából valamikor 2000 környékén is letépték.

A VIII. kerület szintjén az egyik legjobbnak számít a környékünk, Budapest szintjén valószínűleg átlagos, vagy az átlagnál nagyon kicsit rosszabb.

Talán 2 éve, a kapunkban, a nyóckeres térfigyelő kamerától 5 méterre kitépték a lakó nyakából a láncot, sőt, a hátitáskája a fél vállán lógott, az illető azt is megpróbálta elvinni. Nem sikerült elsőre, de a láncot igen, így azzal elszaladt.

Természetesen a rendőrség azt közölte, hogy a rablás pont nem látszik a felvételen. Még ki is fejtették a lakónak, hogy őt látták, de a rablást magát nem. :D :D

Hát, nem tudom, ha abban a pillanatban nem is arra néz a kamera, nem látni gyanús, futó alakot, akár a szomszédos kamerákon. Vagy a képminőség borzalmas, főleg sötétben. :D

Akkoriban több drogos és egyéb fura alak mászkált a környékünkön, én megszoktam a kulcs előkészítését (chip van nálunk és kulcs, kód nincs), vagy a kapunak háttal állva túrom ki.

Idős szomszéd nénit is rabolták ki pár éve, a férjével volt. Nyaklánctépés, a néni a térdére esett. :( Nem lett komolyabb baja, de nyilván lehetett volna.

2020. jan. 26. 13:05
 13/14 anonim ***** válasza:
55%

Nagyon egyszerű, nem szabad fullra kimutatni a félelmet. Aki olyan tekintettel megy az utcán, hogy még egy hirtelen az orra előtt elrepülő légytől is megtelik a gatyája, az sokkal könnyebben ráfaraghat.

Az "indimitáló" helyett meg kérlek használj valami más jelzőt, mert ilyen szó egyszerűen nem létezik.

2020. jan. 26. 17:52
 14/14 anonim ***** válasza:
85%
Engem azt hiszem 2 éve lehetett autóbusz állomás Salgótarján fényes nappal egy cigány ember részegen oda jött hogy adjak neki 200 Ft buszra, mondom neki nekem is csak pont annyim van ami a buszra kell és tényleg csak annyi volt nálam,erre el kezdtem tőle távolodni és megfenyeget hogy ne merjek el menni mert megver,ott hagytam simán, teljesen rám nyomul a fószer, gondolom látta rajtam hogy én kis félős vagyok, na azóta el kezdtem edzeni és önvédelmet tanulni na és persze futni mert az a legjobb,éjszaka sajnos ott sem biztonságos már.
2020. jan. 26. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!