Az agresszíven fellépő emberek tényleg könnyebben elkerülik az ilyen helyzeteket?
Jaj.
Inkább ne próbálj meg ellenállni az ilyeneknek, hacsak nincs nálad valamilyen megfelelő eszköz: gázspray, pisztoly, stb...
Viszont tegyél bejelentést a rendőrségen, ez rablás, térfigyelő kamera remélhetőleg rögzítette, adj személyleírást, hogy némi időre kivonják a forgalomból az illetőt, mást ne próbáljon kirabolni.
Ne magadban keresd a hibát, belekötnek ma már szinte bárkibe.
Én 185cm vagyok, és 92 kiló, csak az elmúlt 2 hónapban többször kötöttek belém, mindenféle ok nélkül.
Ne hibáztasd magad, ez nagyon fontos. Nem tudhatod, a másik lánynak milyen önvédelemmel - vagy mással kapcsolatos múltja lehetett, ahol hasonló szituációkat is begyakorolnak egymással. Egyébként van akit az ordítás se ijeszt el, sőt... :-(
Tegyél feljelentést, mi, pontosan hol történt, mikor történt, telefon IMEI számát is add meg, mindegy hogy bulitelefon volt és párezres. Adj személyleírást az illetőről, kabátja színe, minden.
Persze, sokkal jobb, ha megkéselik...
Én jártam önvédelem oktatásra, de sajnos kés/fegyver ellen az ott szerzett tudással sokat nem érsz... Egyetlen reményét, hogy gyorsan kiütöd a kezéből a fegyvert.
Egyébként meg ha C típusú volt a támadó, bőven benne van a pakliban, hogy hirtelen egy féltucat "tezsvír" előugrik...
A kérdezőnek meg paprikaspray-t tudnék javasolni.
Nagymamámat is régebben megtámadták párszor, végül ezzel tudott menekülni.
#4:
Így van. Az a probléma, hogy ha meghunyászkodsz, akkor azzal csak a gonoszt erősíted, aki ettől még több jót fog megrontani.
"Nagyon kivagyok akadva,itt bőgök mint egy hülye,aludni sem tudok.Csak azon gondolkozom,hogy nekem is úgy kellett volna fellépnem mint az első lánynak."
Férfiként mondom,hogy ne bántsd magad,engem is kiraboltak egyszer.Tudom milyen érzés...Utána elmentem boxolni,és több önbizalmam lett.Jó érzés,ezt elmondhatom.Mondjuk azóta nem is történt ilyesmi.
A ráordibálással az a helyzet,hogy vagy működik,vagy nem.Adott esetben az agresszió még jobban felerősítheti az ő agresszióját.És nem foglak áltatni;biztos módszer nem létezik.Önvédelmi tanfolyamra érdemes beiratkozni,és tanulj meg gyorsan futni.Utóbbit még nagy harcművészek is ajánlják,soha nem szégyen.Mert akkor benned lesz az a pozitív érzés,hogy volt választási lehetőséged,és nem lettél áldozat.A mentális oldala is nagyon fontos,nem szabad leblokkolni.De ezt könnyű mondani.Vannak akik spontán,gondolkodás nélkül reagálnak,mint az előtted haladó lány,akinél bepróbálkozott.De erre nem mindenki képes.Viszont ha pl.betanulsz egy olyat,hogy "Rendőrség! Rendőrség!" torkod szakadtából,és közben spuri ezerrel,nem valószínű,hogy utánad fut,max. egy darabig,de nem kockáztatja meg,hogy meghallja egy rendőr/esetleg segít egy járókelő.Utóbbiról sajnos tudják ezek a férgek,hogy az emberek ilyen helyzetben nem túl összetartóak,úgyhogy ezért is jobb,ha rendőrséget kiabálsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!