Miért követik az emberek a divatot? Miért utánozzák a másik embert? Miért költenek drága okostelefonokra, tabletekre? Miért márkás ruhákban akarnak járni?
Figyelt kérdés
Én az emberek nagy részét inkább halakhoz tudnám hasonlítani akiknek bedobják a csalit a vízbe és ők ráharapnak.Aztán ha ráharaptak megszívják.Képesek több százezer forintot is kiadni okostelefonra,laptopra,csakhogy nehogy lenézze őket a többi ember.A telefongyártó cégek persze jól járnak,az ember pedig nélkülözik inkább csak nehogy megszólják hogy neki miért nincs okostelefonja.Igaz,Nekem is okostelefonom van,De én kb.2 évente veszek újat és akkor is 15-20 ezerért nem egy vagyonért és nem érdekel sem a márkája,sem az hogy hogy néz ki.Engem nem érdekel hogy éppen mi a menő.2020. jan. 25. 21:04
11/14 anonim válasza:
Nekem a Nokia Lumia telefonom 5 évet bírt ki.
Most vettem 5 hónapja 32 ezerért egy Xiaomit. Kíváncsi vagyok, hogy ez meddig bírja.
12/14 anonim válasza:
Unatkoznak, vagy nem akarnak kilógni a sorból, vagy azt gondolják, ettől jobb lesz.
13/14 anonim válasza:
Elfogadás iránti vágyból. A legtöbben szerepet játszanak, nem merik felvállalni a valódi önmagukat, mert rettegnek attól, hogy úgy nem fogják őket szeretni.
Ezt az ellentmondást úgy tudják feloldani, hogy egy "közösség" részévé teszik magukat azáltal, hogy másokhoz hasonulnak.
Elég általános jelenség, ha a divat elterjedtségét nézzük.
14/14 anonim válasza:
Az emberek nem követik a divatot, - csak a primitív buta embert lehet olyan szinten az orránál fogva vezetni, mint ahogyan azt a divat diktátornak magukat kikiáltó cégek teszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!