Albérlet vagy mamahotel?
Olyan problémám lenne, hogy van egy kisebb megtakarításom (1.700 000) és felmerült a kérdés, hogy mi lenne, ha elköltöznék. Ha elköltöznék, akkor ez az összeg szépen kirepülne a zsebből, de viszonylag nyugodt, korlátlan életem lenne. Ha meg élvezem tovább a mamahotel "szépségeit", akkor félre tudok tenni, amire talán 1-2 év múlva adnak egy vállalható lakáshitelt. Nem tudok dönteni, segítsetek, kérlek.
23/F
Egyértelmű mamahotel.
5 év,és hitelt sem kell felvenned.
Elvileg most fognak visszaesni az ingatlanárak,érdemes várni rá.
Persze tudom ez nagyon soknak tűnik most,de hidd el sokan még 30 felett is otthon vannak.
Te viszont,ha most türelmes vagy,megalapozhatod az életed,úgy,hogy nem fog 50 éves korodig a nyakadon lenni tartozás.
Reménytelen vagy, ha hitelben gondolkodsz....
Egyébiránt a mamahotelra voksolok.
Miért lenne reménytelen az, aki hitelben gondolkozik? :D Akkor az emberek jelentős része reménytelen sajnos.
Egyébként akinek rendesek a szülei, és tényleg nem zavar otthon, az mindenképp maradjon inkább mamahotelben.
Én akkor javasolnám az albit, ha áldatlan állapotok uralkodnának otthon (pl. alkesz szülő, családon belüli bántalmazás, ilyesmik), vagy ha messzire költöznél. Például gyakran albisok azok is, akik vidékről felköltöznek Pestre az egyetem miatt.
Én maradnék otthon és gyűjtenék. Főleg így, hogy van már valamennyi pénzed és reális, hogy néhány éven belül meglegyen egy normális önerő.
Fiatal vagy még nagyon. Egyáltalán nem gáz, hogy otthon élsz.
Nos, leszögezem, hogy én vagyok az az ember, aki pár éve még mindenkit megvetett, aki felnőttként a szüleivel él.
DE.
Azóta egyszerűen annyit változott a helyzet, hogy ma már azt mondom, hülye az, aki albérletbe megy, amíg más lehetősége is van. Sajnos, valakinek nincs más választása - pl. én képtelen lettem volna otthon élni, a szüleim még 40 évesen is beosztanák minden percemet, ellentmondani pedig nem lehet, mert akkor apám beledöngöl a földbe...szóval egyértelmű, hogy én nem maradnék otthon.
De akinek normális szülei vannak, és pláne még ennyire fiatal, mint a kérdező, az ne csessze el a nehezen megkeresett pénzt albérletre, hanem inkább gyűjtögessen és vegyen sajátot.
Persze, gáz a hitel, de az albérletnél gázabb dolog nem létezik.
Ha hitelre vesz ingatlant a kérdező, és rossz helyzetbe kerül, még mindig megteheti, hogy kiad egy szobát. (ha nem 1 szobás a kecó) és máris van plusz pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!