Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyenjoguságért harcoló nők....

Egyenjoguságért harcoló nők. Ha kitörne egy háború, bevonulnátok a seregbe a férfiakkal karöltve? Ugyanazt a kiképzést kapná mindenki, nemtől függetlenül. Azután mindenki menne a frontra, egyenlő esélyekkel.

Figyelt kérdés
2020. jan. 11. 20:35
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%

El akartam menni a NKE-re nyomozónak, ahol közölték, hogy semmilyen szakra nem jelentkezhetek 152 centisen (mivel 165 cm a határ, de ha nagyon enyhítünk 160). Szóval kevés esélyét látom, hogy ezzel a mérettel bevennének a seregbe. Mármint azon túl, hogy háború ellenes vagyok, és amúgy se vonulnék be.

Egyébként... "Ugyanazt a kiképzést kapná mindenki...egyenlő esélyekkel" ez sántít. Mindenkinek fel kéne fedezni az erősségét, hisz aki jól bánik a tankkal, azt logikusan nem fogjuk gyalogos sorba kényszeríteni - és fordítva.

2020. jan. 11. 21:25
 12/33 anonim ***** válasza:
Jaigen, én is 160 centi vagyok, még egy tánckarba sem vesznek fel.
2020. jan. 11. 21:26
 13/33 Sunshinedoll ***** válasza:
76%
Nem, mert nemtől függetlenül idiótának tartom azt az embert, aki katonának vonul önszántából.
2020. jan. 11. 21:36
 14/33 anonim ***** válasza:
72%

Röviden: ha nem lennének férfiak nem lennének háborúk sem :D

Amúgy nem egyenlő esélyekkel indulna mindenki,mert míg rád 1-2 ellenség jutna, akik lőnének rád messziről, addig 1 nőt megfognának 10-20-an(akár a saját nemzetéből,seregéből is) és addig erőszakolnák míg mozog, és max.aztán lőnének rá közvetlen közelről. Nem lenne "esélye " harcolni,mert nem harcolni akarnának vele,csak megerőszakolni.

És mielőtt jössz,a "jajj már megint a férfigyülölet" mártírkodásoddal, TÉNY, hogy pl.a 2.világháborúban az orosz katonák tömegesen erőszakolták meg a német nőket, akik a hátországban voltak. Úgymond háborús velejáró . Akkor mit csinálnának ha ott lennének nők tölük 10 méterre a csatában?

2020. jan. 11. 22:03
 15/33 anonim ***** válasza:
Nem.
2020. jan. 11. 22:10
 16/33 anonim ***** válasza:
32%

A háború önmagában is felesleges, patriarchális "egyenlőtlenség". Miért akarnék a része lenni ennek? Az egyenjogúság nevében támogassak valami olyat... ami ellen küzdeni akarnék..?

Ha háborúkról van szó, akkor inkább olyan egyenlőségre kéne törekedni, hogy senkinek se keljen meghalni azért, mert kb 6, hatalommal rendelkező férfi osszeveszett egymással még több hatalomért.

2020. jan. 11. 22:23
 17/33 anonim ***** válasza:
76%
Összegezve, ha jól értem: nem, de nem azért, mert lövészárokban meghalni az országért szopás, hanem mert háború esetén a sorozás önkéntes alapon működik, és a háború rossz :D
2020. jan. 11. 23:23
 18/33 anonim ***** válasza:
75%

#17 A nőknek a hátországban is elmondhatatlanul rossz. Nem csoda, hogy a 2. vh után tömeges női öngyilkosságok voltak, hiszen az ellenséges katonák akit értek megerőszakoltak, hogy ezzel is fricskát mutassanak az ellenfeleiknek, és persze hogy kiengedjék a gőzt. K urva ostobának kell lenni ahhoz, hogy valaki azt higyje, hogy az otthoniak megússzák a háborúkat.

A szenvedés és félelem ugyanaz, csak ugye megerőszakolt, és teherbe ejtett lánygyerekek nem kapnak hősi kitüntetéseket, és pláne nem adnak a kezükbe fegyvert, és képzik ki őket, hogy meg tudják ölni aki rájuk támad.

Szóval ja, a háború, mint konfliktuskezelesi lehetőség ellen kéne tenni valamit, nem pedig azért, hogy egyenlően legyen minden barakkban ugyanannyi nő és férfi. Az ember azt hinné, hogy nem kell sok agysejt ahhoz hogy ezt felismerjük, de...

2020. jan. 11. 23:36
 19/33 anonim ***** válasza:
74%

:D Ha az egyenjogúság a különbségek figyelmen kívül hagyàsával történő esélyegyenlőséget jelentené, akkor mondhatnád, egy vak embernek, hogy nem is akar egyenjogú lenni egy látóval, ha nem hajlandó forgalomban egyedül autót vezetni.

Vannak nőnemű katonák, szóval ezzel a kérdés sem kérdés, hiszen nincs mi lenne ha, nők halnak meg ma is, igazi háborúkban, harc közben a fronton.

Azon gondolkodok, hogy ez a hülyébb kerdés, vagy a feminácis családeltartós. Szerintem egyformán hülyék vagytok ha nemek szerint osztjátok fel a világot.

2020. jan. 12. 00:01
 20/33 anonim ***** válasza:
87%

Nem, mert én is háborúellenes vagyok.

Viszont bármilyen tipikusan "férfi munkát" megcsinálok, amennyiben nem kell hozzá túl nagy erő. Mert az 50 kilómmal akárhogy is szeretném, nem fogok tudni levinni egy 100 kilós kanapét az emeletről. Ez nem azt jelenti, hogy kifogásként használnám, hogy "jaj, lány vagyok", de gondolj már bele... Lehetetlen.

2020. jan. 12. 00:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!