A munkáltatónak elemi érdeke bemesélni a dolgozóinak hogy nem érnek semmit és örüljenek hogy egyáltalán állásuk van?
Preventív magatartás ez a cég részéről? Az meséli be napi szinten az embereknek (verbális agresszió) hogy szarok vagytok bénák vagytok öregek vagytok képzetlenek vagytok nem kelletek sehova így örüljetek ennek a helynek és húzzátok meg magatokat mert ha innen egyszer kikerültök akkor vége mindennek.
Sokáig azt gondoltam simán szemétség ez a főnök részéről de rájöttem ez tudatos számító magatartás . Olyan bért ad amiért senki se nagyon maradna itt hosszú távon így neki érdeke hogy a dolgozó azt higgye sehova se kell és körbe se nézzen másutt. Így tarta meg az embereit (és nem a bérrel).
Lehet ez van mögötte? Attól fél a melósai körbe néznek a piacon és secperc találnak jobb helyet (jobbat nem is de jobban fizetőt igen).
Így a főnök feladata: már azt megakaályozni hogy egyáltalán körbe nézzen.
Mivel éri ezt el? Ha sulykolja hogy szar vagy semmit se érsz örülj ennek is.
Nem így lenne?
Nem feltétlenül van szükség arra, hogy szerződésben legyen a munkahelyi zaklatás, terrorizálás, stb. mert van ptk. és munkatörvénykönyv is. Így lehet személyesen a konkrét személyt perelni, ill. lehet a munkahelyet is, hiszen a főnök a munkahely nevében jár el, őt képviseli, vele vagy szerződéses jogviszonyban, a munkahelyi ártalom - legyen az fizikai vagy lelki - a munkahely intézményileg a felelős, aztán majd "ő" (jogi személy) lerendezi azzal, aki közvetlenül felelős, ha akarja.
Állásinterjún és szerződésmódosítást kezdeményezve is lehet próbálkozni, hogy legyenek benne olyan pontok, amiket a dolgozók diktálnak, ennek akkor van a legnagyobb esélye, ha az összes dolgozó együtt lép fel: ha vagy így lesz, vagy itt a felmondásunk, netán sztrájkolunk. Mondjuk, a sztrájknak megvan a maga jogmenete, ezzel nem vagyok olyan nagyon tisztában, de abban biztos vagyok, hogyha 20 dolgozóból 20 odamegy a főnökhöz a felmondó nyilatkozatával, és a konkrét követeléseikkel, és nem hagyják magukat megosztani, akkor nagyon jó eséllyel teljesülnek a követeléseitek, mert ha nem, akkor hosszú időre bezárhat, és attól költségei még nagyon is vannak, és a szerződő partnerek elvesztése, akik más cégeket keresnek is nagyon hasba rúgja őket. Szóval, egységben az erő, van lehetőségetek, de ha csak nyavalyogtok külön-külön otthon, abból tényleg nem lesz semmi.
"hogyha 20 dolgozóból 20 odamegy a főnökhöz a felmondó nyilatkozatával, "
Te olyat vársz el az itteniektől ami sztem a történelemben még soha nem volt és soha nem lesz.
Hát mikor van olyan hogy a dolgozók 100, na jó nem 100 legyen csak 90%-a odamegy a főnökhöz hogy felmondunk ? SOHA.
Ilyen soha nem volt és nem lesz. Sem itt sem sehol.
Mese habbal.
Irreális.
Meg aztán vannak itt olyanok akiknek tényleg 2 opciójuk van: vagy ez vagy a semmi.
Azért vannak példák szép számmal,
Nem is kell feltétlenül úgy értelmezni, hogy na akkor most rögtön felmondok, elég letétbe helyezni a felmondónyilatkozatot, és megállapodni bizonyos követelésekben. Ha azok teljesülnek, akkor meg semmis a felmondás, és mindenki békében végzi a munkáját, kivéve a tahó főnököt.
Volt, hogy sebészek mondtak fel egy kórházban, vagy ápolók helyezték letétbe a felmondásukat. Azért nem reménytelen a dolog, csak össze kell állni, főleg ha van másik munkahely, ahol vesznek fel embereket jobb keresetért. De mint mondtam, a sztrájk is megoldás, csak lehet, hogy ahhoz valami szakszervezet is kell. (vagy meglévőhöz csatlakozni) ehhez nem értek annyira, nézz utána, a te problémád, viszont az biztos, hogy az itt produkált nyavalygásnál előrébb visz.
Kerdezo te nem vagy komplett. Itt bizonygatod a magad igazat, nem kerdest jottel fel tenni hanem bizonygatni hogy a fonok ezt meg azt teheti.
Nincs ertelme valaszolni, mindig leírod hogy neked miert van igazad elég fura hangnemben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!