Egyes emberek hogy tudnak teljes sötétségben aludni?
Egyik barátomnál aludtam és náluk az a szokás hogy szó szerint 100%-os sötétséget csinálnak a szobában alváshoz.
Tehát ha kinyitom a szemem akkor is olyan sötétet látok mintha becsuknám.
Borzasztóan nyomasztó volt és rosszul aludtam. Éjszaka mosdóba négykézláb a földön tapogatózva kellett kimennem.
Hiába kértem hogy a reluxát az ablakon legalább pár centire húzzuk fel, nem engedték mert ők úgy nem tudnak aludni.
Mi ez a beteges sötétség imádat?
# 1
De ha csukva van a szemük alvás közben akkor nem látják az elosztó fényét vagy ami a résnyire nyitott reluxa alatt beszűrődik, főleg ha háttal van a fényforrásnak. Hiába mondtam hogy nagyon rosszul érzem így magam.
Nekem is ez jön be.
A sötétben navigálás lakáson belül tökéletesen megy. Már olyan szinten be van rögzülve minden, hogy ha becsukott szemmel kéne a hűtőből 1 Coca Colat hoznom, simán megcsinálnám bármibe ütközés nélkül.
Szóval ez a része nem furcsa nekem.
A teljes sötétségben meg megnyugtatóbb aludni.
Ilyet még nem is hallottam.
Mondjuk én a másik véglet vagyok, évekig aludtam full villanyfénynél, mert félek a sötétben. Most is felkapcsoljuk a lámpát egy szomszéd helyiségben, kell, hogy jöjjön be valami fény. Nem hallottam még olyanról, hogy valaki olyan sötétben aludjon, hogy nem lát semmit. amúgy meg jó bunkók voltak veled...
En ugy alszom hogy vaksotet van, ahogy a kerdezo irta, teljes csend es 17 fok a szobaban, en ebben tudok a legjobban aludni mert ezek a legjobb feltetelek az alvashoz.
Nem csak nekem hanem kb mindenkinek, hiszen ilyenkor termelodik a legtobb melatonin ami a mely alvast segiti, ami pedig kell ahoz hogy egeszseges es kipihent legyel.
Kerdezo nincs semmi a sotetben, nem fog semmi sem kimaszni az agy alol :D
Szokás és megszokás kérdése.
És nem kéne valamit dühből betegesnek nevezni, meg lenézni, csak azért, mert te mást jobban szeretsz. Ilyen elven én is kérdezhetném, hogy mi ez a sötétségtől való beteges félelem?
Na, de: egyszerűen annyi, hogy ezt szokták meg. És igen, a fény "átszűrődik" a szemhélyon (próbáld ki, becsukod a szemed, és a nap, vagy egy lámpa felé fordítod: világosabbnak fogod látni). Alvás közben pedig ha a retinát fény éri, az tud zavaró lenni. És mondjuk az, hogy a Hold fénye beszűrődik, az tényleg alvás közben semmit nem jelent, de elalvásnál kevesebb inger ér, ha teljes a sötétség, így (általában) könnyebb elaludni.
A gyerekek fènyes nappal is alszanak, nincs az emberi szervezet sötètsegre programozva alapbol.
En egy nyaralas alkalmaval aludtam full sötètben, mivel semmi fényt nem engedett be semmi, igy az egész csalàd kb dèlig aludt màsnap mert teljesen olyan volt mintha még javàban ejszaka lenne :) Nekem az a pàr èjszaka csak különös volt gyerekként, ďe huzamosabb idö utan lehet nekem is koporsos érzetem lenne töle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!