Csak én tartom megrendítőnek, hogy a hajléktalanoknak/szegényeknek 2020 is min. Annyira rossz lesz, mint 2019? Van köztetek, akinek empátiája van?
Igen, én is így érzek. Szörnyűnek tartom, hogy nincs egy olyan társadalmi háló, ami segítene nekik talpra állni.
Ők is a közösségünk tagjai, ugyanúgy mint itt minden hozzaszolo, szóval baromira nem értem, hogy miért veri sok ember magát, amikor ez a téma. Ha egy olyan társadalomban élnénk, ami tényleg az emberekért működne, nem pedig olyanba, ami csak hasznot húz az emberekből, és félrelöki azt aki öreg, beteg, vagy csak simán elszurta az életét, az mindenkinek hasznos lenne. De persze milliószor egyszerűbb emberi hulladékként tekinteni ezekre az emberekre. Ahhoz nem kell sok agysejt.
Kedves kérdező!
Mondd mar el nekem, hogy hogy segítenél egy olyan felnőtt emberen, aki napi négy órát sem hajlandó dolgozni azért, hogy ne egy putriban kelljen leélni az életét?
Aki nem hajlandó néhány túlórát bevállalni azért, hogy vegyen egy nagyon áron alul eladó, újszerű kályhát, hanem inkább fűt egy olyannal, aminek öklömnyi lyuk van a hátulján.
"Mondd mar el nekem, hogy hogy segítenél egy olyan felnőtt emberen, aki napi négy órát sem hajlandó dolgozni"
Te most ezt viccnek szántad? Hol vannak szerinted 4 órás munkahelyek, ahova felvesznek egy lakcím nélküli embert? Még egy egészséges lakással rendelkező ember se tud megélni 6 órás munkából se, akkor egy hajléktalantól hogy várod? És mi lesz ha valami 4 órás kulimunkát végez? Hirtelen tele lesz megtakarítással az utcán élve, majd bérel egy albérletet (hajléktalanként telefon nélkül érdekes lenne) és visszacsöppen a munka világába? Őrület, hogy egyesek mennyire nem tudnak gondolkozni és ilyen hülyeségeket leírnak!
18#
Ha elolvastad volna a kommentem, tudnád, hogy nem a hajléktalanokról beszéltem.
Van egy felnőtt ember, havi pár tíz ezerért bérel egy kis házat. 4 órában dolgozik, de sír, hogy ennyit nem szabadna egy embernek sem dolgoznia. Havi 30 ezer forintja marad az életre, de eszébe sem jutna normális munkát keresni, de még túlórázni sem hajlandó. Inkább kockáztatja az életét, minthogy pár órát plusszba dolozzon. Te hogy segítenél egy ilyen embernek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!