Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az idősebb generáció miért...

Az idősebb generáció miért nem képes elfogadni hogy a fiatalok szemében kikell érdemelni a tiszteletet és nem alapjog?

Figyelt kérdés

2019. dec. 24. 14:54
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
94%
Az élet kb. 60-70 év. Van akinek megadatik 80 is vagy még több, de van akinek sokkal kevesebb. Edesanyám 45 èvesen halt meg pl. Neki az öregség nem adatott meg. Èn most 33 éves vagyok. Most úgy vagyok vele, hogy a nagyob fiatalok viselkedése nem tetszik, de tudom, hogy termèszetes, én is voltam fiatal. De még mindig jobban elviselhetőek mint pl.a nyugdíjasok, mert nem jönnek oda hozzád bohóckodni, de a nyugdíjasok oda mennek hozzád, de nemcsak hogy odamennek, hanem traktálnak a hülyeségeikkel, sőt nèmelyik mèg az életedbe is bele akar szólni, mert ő ugye mindent jobban tud, azért mert 20-30 évvel vagy mèg többel idősebb mint te vagy. Legalábbis ezt gondolja magáról. Nekem az ilyen típusú öregekkel van inkább csak bajom. A rendes, csendes öregeket szeretem.
2019. dec. 24. 17:53
 12/25 A kérdező kommentje:
Nekem sem azzal van bajom aki öreg vagy öregebb. Hanem aki úgy viselkedik hogy leírtam meg amit az utolsó írt.
2019. dec. 24. 18:01
 13/25 anonim ***** válasza:
98%
Tehát mindegy, hogy fiatal vagy öreg, a viselkedéssel van gondod.
2019. dec. 25. 09:36
 14/25 anonim ***** válasza:
67%

"Nekem sem azzal van bajom aki öreg vagy öregebb."

"Az idősebb generáció miért nem képes elfogadni"

Zavart érzek az erőben.

2019. dec. 25. 09:40
 15/25 A kérdező kommentje:
#13 Igen, csak az a baj hogy a legtöbb ilyen a mostani idősek 60+-os korosztályban sűrűn előforduló jelensèg. Pl találkoztam már a szegedi tömegközlekedèsen olyannal hogy ült egy 10 èves körüli gyerek a villamoson, ès felszállt egy idős mami aki elsőnek a gyereket szúrta ki akinek láthatóan volt elèg baja enèlkül is, be volt kötve a keze ès valami fèmek álltak ki a kèzfejèből. Aztán ordítozásba csapott át mikor a gyerek anyja nem engedte hogy felkeltse a gyereket.
2019. dec. 25. 12:30
 16/25 A kérdező kommentje:
Fèlreèrtès ne essèk, nem a korával van bajom, hanem azzal aki így viselkedik a korára hivatkozva. Aki a korára hívatkozva nèzi le ès èrtèkeli nullára a fiatalokat
2019. dec. 25. 12:33
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

Sok a neveletlen, bunko fiatal, ez teny.

Viszont nem haladhatunk el amellett a teny mellett, hogy nagyon sok a bunko elrontott idos is. Ebben viszont igazat adok a kerdezonek.

Nekem is mar tobbszor meggyult a bajom az ilyenekkel, sokszor a munkahelyemen is. Odajonnek, alapba minden koszones vagy udvariassag nelkul siman letegez, de en le ne merjem ofelseget tegezni, mert akkor nekiall a fejen porogve hisztizni.

Tobbszor atadtam nekik a helyem a buszon, keres nelkul. Es csak 2 tudott egy koszonomot kinyogni.

Ahol a mamam lakott, abban a faluban is ilyenek voltak az oregek. Meglatogattam a mamamat, szembe jott egy oregasszony (en nem ismertem, mamam igen), koszontem neki hangosan, nem koszont vissza, pedig ram is nezett volna. Kesobb meg visszahallom, hogy a mamamnak panaszkodott, hogy micsoda szemtelen vagyok, hogy meg koszonni se vagyok kepes....

En ugy vagyok vele, hogy az ALAP tisztelet mindenkinek kijar, kortol nemtol fuggetlenul. Tobb tiszteletet nalam ki kell erdemelni. Ha valaki bunko paraszt, meg engem semmibe vesz csak azert, mert en sokkal fiatalabb vagyok, azt az illetot miert tiszteljem jobban, csak azert, mert sikeresen megoregedett?

A kor nem erdem, hanem allapot. Attol mert valaki oreg, meg viselkedhetne, meg emberszamba vehetne a fiatalabbakat.

Mamam 82 eves, es sose viselkedett igy.

2019. dec. 25. 16:50
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Ezt a tegezés-magázás dolgot én sem értem.

Nem csak a nyugdíjasok, hanem a 40-50 évesek közül is sokan egyszerűen minden kérdezés vagy engedély nélkül lazán letegezik a másikat, ha az illető egy kicsit is fiatalabb, mint ők. Nyilván egy gyereket vagy egy 18-20 évest fura meg nem szokás magázni, na de egy 30-35 évest szimplán letegezni szerintem iszonyat bunkóság.

A dolgot meg tetézi az, hogy az ilyenek háborodnak fel vérig sértve, hogy hogy merészeli valaki őket a királyi engedélyük nélkül letegezni.

Érted...ők félvállról lazán letegeznek akárkit, de őket csak magázza mindenki, mert a tegezés bunkóság, meg ők nem az illető "haverjai", hogy tegezni lehessen.

Aki másokat letegez, közben meg bunkóságnak tartja, ha valaki vele teszi ugyanezt, az ismeretlenül is egyszerűen ostoba és beképzelt.

Oké, sok az elrontott fiatal, de az idős(ebb)ek is megérnek egy misét.

Múltkor ültem a buszon, erre egy öregasszony oldalba bökött és közölte hogy "Add át a helyet me' le akarok ülni." Mikor megmondtam neki, hogy majd akkor ha szépen kéri és nem úgy mintha valami ronggyal beszélne, felháborodott, hogy ő már öreg, neki mindent szabad. Nem adtam át neki a helyet. Megmondtam hogy ha ő ennyire sz@rba se vesz, hogy még annyira sem erőlteti meg magát, hogy egy elnézést kinyögjön, akkor ne várja már el, hogy valaki előzékeny meg segítőkész lesz vele. Erre csöndbe maradt és továbbsétált a buszon.

A fiataloknak tekintettel kell lennie az idősekre, DE az időseknek is a fiatalokra! Én miért tiszteljek jobban egy olyan embert, miért legyek rá jobban tekintettel, aki engem kb sz@rba se vesz, mert én fiatal(abb) vagyok? Mintha erről én tehetnék.

Mellesleg szerintem aki ilyen t@pló módon viselkedik öregként, az fiatalkorában sem lehetett másabb.

2019. dec. 27. 13:16
 19/25 anonim ***** válasza:
35%
Ebben az országban elérni a nyugdíjas kort, nem kis teljesítmény! Maximalis tisztelt nekik👌
2021. máj. 28. 11:52
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is egy alap tisztelet mindenkinek jár, aki arra érdemes, azt többet fog tőlem kapni, de nem automatikusan azért, mert idősebb.
2021. máj. 28. 12:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!