Hogyan rakjam rendbe az életemet 33 évesen?
33 éves férfi vagyok, de az életemben még gyakorlatilag sehol sem tartok.
Felvázolom életterületenként, hogy jelenleg hol "járok".
Nagyon nehéz ezt leírni, mert számomra nagyon-nagyon elszomorító ez!
-Környezet, élettér: otthon élek még anyámmal és az öcsémmel
-Egészség: mentális betegségeim vannak - mániás depresszió, szorongás, szociális fóbia
-Emberi kapcsolatok: még sosem voltak igazán barátaim
-Párkapcsolat: még sosem volt párkapcsolatom, sőt szűz vagyok
-Iskolai végzettség: szakmát tanultam, de az alapból nagyon nem érdekelt akkoriban, így a vizsgán megbuktam - tehát 8 általánoson kívül nincs semmi végzettségem, sőt a jogosítványt is elbuktam háromszor, többször nem próbálkoztam vele
-Karrier: egyszerű munkát végzek, majdnemhogy minimálbért keresek
-Hobbi: nem jut időm a hobbijaimra, illetve kedvem sincs hozzá
-Pénzügyi helyzet: 6 millió forintot spóroltam össze az évek alatt (nem igazán költök semmire sem)
Tudom, ez így nagyon gáz élet, szerintem nem is létezik még egy ilyen gáz ember, mint én!
Nem tudom, hogy ez még rendbe lehet -e hozni valahogy, ha igen, akkor hogy a fenébe. Annyi mindent kéne tenni, hogy azt sem tudom hol kezdjem. Lehetetlennek tűnik nekem már... Beleragadtam ebbe a helyzetbe...
Ha van 6 milliód mégis mire vársz??
Magától nem fog változni a helyzet csak ha teszel érte.
Előszőr is költözz el menj albiba ez a legjobb megoldás és még bőven marad pénzed is. Ha már elköltöztél járkálj el otthonról, ismerkedj.
Mindent rendbe lehet hozni, illetve a tied nem rendetlen, hanem még nem indult el. Első gondolatom az volt, hogy az önálló lakás kellene, hogy legyen az első, de szorongással, depresszióval nem biztos, hogy szerencsés egyedül élni, így legalább vannak körülötted emberek. Már ha nem hátráltat az anyukád a felnőttségben.
Tehát el kéne végezned egy szakmát, olyat, ami érdekel, és persze nem árt, ha jól is fizet. Utána mehetnél jobban fizető állásba. Időd biztosan van hobbira, hiszen a munkán kívül nem csinálsz semmit: nézz körül a helyi művelődési házban vagy az önkormányzati hirdetőtáblán, hátha van tánctanfolyam, túraszakosztály, vagy bármilyen tanfolyam, kertészkedés, művészet. Így emberek közt is lehetnél. Beiratkozhatnál nyelvtanfolyamra is, az is társaság. Ha egy nő megtetszik, merd leszólítani, beszélgetést kezdeményezni, és a reakció függvényében randira hívni. Továbbá költs havi 40 ezer forintot pszichológusra (ha ennyit meg tudtál spórolni, akkor kifutja a fizetésedből), aki az önbizalmadat helyrepofozza, és akivel beállíthatjátok a következő hónap teendőinek fontossági sorrendjét. Orvosilag diagnosztizált bipoláris betegségre gyógyszert kell szedni, és akkor ezektől a tünetektől mentesülsz.
Kérdező!
6 milliód van nem tartozásban és itt sírsz vagy akkor most dicsekedsz?! :)
A helyzeted egyáltalán nem reménytelen, sőt !
Levelezőn simán leérettségizhetsz, a jogosítványnak újból neki futhatsz és nem kell albiban vegetálnod többedmagaddal, még él a szülőd, még van esélyed tanulni és jobb életet kezdeni és addig tedd ezt meg, amíg otthon laksz !
33 éves férfiként RENGETEG lehetőséged van!
Tanulhatsz targoncázni, hegeszteni, burkolónak, vagy ami szakma érdekel és lehetsz alkalmazott több fizuért vagy vállalkozhatsz az új szakmáddal, hiszen a tőkéd már meg is van hozzá, aztán később vehetsz majd saját lakást is és még a szerelemről sem vagy elkésve!
A depressziód abból fakad szerintem, hogy nincs célod és a jelenlegi helyzetedben pedig nem érzed jól magad.
Tűzz ki egy új célt, változtass, lépj új területekre és hidd el, ha végre kiugrasz a csigaházadból, teljesen új dimenziók, új kapcsolati lehetőségek, egy boldogabb élet lehetősége várnak rád, csak merj lépni és az első sikerélmény meg fogja hozni a kedvedet és eltüntetni a "mentális" problémáidat!
Ha mégsem, akkor még mindig mehetsz pszichológushoz.
Élj!
Köszönöm a válaszokat!
Az a 6 millió egyáltalán nem dicsőség nekem, sőt inkább szégyen.
Gondoljatok bele: más 33 évesnek már saját lakása, háza van, kocsija stb, és annak azért több az értéke, mint 6 millió.
Kérdező!
Ne másokkal foglalkozz, hanem a saját életeddel, hogy abból mit tudsz kihozni és hová tudsz fejlődni saját magadhoz képest!
A legtöbb embernek még ki sincs fizetve az autója, lakása és élete végéig el van adósodva, ne ez legyen számodra a követendő példa és nem nem kell "ott" tartanod !
Ott vagy, ahol most lenned kell és innen lépj előre okosan!
Van 6 milliód így simán leválhatsz az otthoniaktól.
Én elmennék albérletbe keresnék munkás.
Mellette pedig pszichológushoz is elkezdenék járni.
A hobbi kérdés kicsit nehezebb de én ez esetben a nyelvtanulást és esetleg egy szakma tanulását választanám így közösségbe is kerülsz illetve hasznos is lesz.
Én egyébként hosszú távon a helyedben kimennék külföldre.
Főleg ha sikerülne a nyelvtanulás és a szakma vagy valami extra végzettség pl kamionos jogsi vagy targonca stb stb.
Sok sikert!
1 lépés.
Ne hasonlítgasd magad máshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!