Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kezdjem újra az életeme...

Hogyan kezdjem újra az életemet 25 évesen?

Figyelt kérdés

19 évesen érettségiztem, aztán csináltam egy teljesen értelmetlen

BSc+MSc diplomát, amire a végén jöttem rá, hogy nem jó semmire. Sürgősen munkát kellene találnom, de egyelőre nem sok sikerrel próbálkoztam rengeteg helyen.

2019. márc. 7. 06:40
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
60%
Mit végeztél?
2019. márc. 7. 06:54
 2/23 anonim ***** válasza:
60%
Én a te helyedben a jelen piaci helyzetnek megfelelően elvégeznék egy programozói képzést, és ilyen irányba fejleszteném magam.
2019. márc. 7. 07:40
 3/23 anonim ***** válasza:
19%
Már ne haragudj, de eléggé életképtelen lehetsz, ha BSc+MSc-vel nem tudsz elhelyezkedni. A leggagyibb büfészakkal is simán találnod kéne valami minimálbéres kulimunkàt, mégha csak átmenetileg is.
2019. márc. 7. 07:59
 4/23 A kérdező kommentje:
Már nem tudom megmondani miért, de a gimiben úgy döntöttem, hogy földtudományi szakon fogok továbbtanulni. A mérnöki és az informatikusi pályától elriasztott, hogy nem igazán ment a rajzolás és a fizika, illetve az informatika sem, hiába voltam egész jó matekból. A bölcsész szakokról lebeszéltek, pedig a történelmet, irodalmat nagyon szerettem. Az idegen nyelvekkel szintén hadilábon állok, egyedül az angolt beszélem. A többi képzéshez (pl. közgazdász, jogász) nem volt elég pontom (államihoz). Ennek tükrében jobban jártam volna, ha tanulok egy 2 éves szakmát vagy bevállalok mégis valami közgazdász szakot önköltségesen. De nem tettem, elmentem földtudományi szakra, ahol geológiára szakosodtam. Eleinte tetszett meg nehéz is volt az alapozás, de aztán totál ellaposodott a képzés, kevés gyakorlat, rengeteg elmélet, mindenbe belekaptunk, nem volt magas a színvonal (nem az ELTE-re jártam sajnos). Nagyjából az ötödik félévre jöttem rá, hogy nem fog sokat érni ez a diploma, de már csak néhány tárgy és a szakdolgozat volt hátra, nem hagytam ott, hanem befejeztem. Bíztam benne, hogy ha nem is komolyabb munkakörben vagy jó fizetésért, de el lehet vele helyezkedni pl földhivatalban vagy laborban, de akárhova mentem érdeklődni, egyből elhajtottak, hogy ez a diploma semmire sem jó. Ekkor döntöttem úgy, hogy szakítok a geológiával, viszont ismét bődületesen mellélőttem, hallgattam az egyik haverom győzködésére, hogy ne menjek BSc-re, hanem beszámítják MSc képzéshez ezt a diplomát kreditpótlással. Végül ebbe belementem, el is végeztem azóta, de az előzetes hitegetéssel ellentétben ez sem ér semmit, jól rászedtek ezzel a szarral. Sajnos kétszer is óriásit hibáztam, az első alkalommal nagyon bizonytalan voltam és nem mertem belevágni egy komolyabb képzésbe, aztán ezt még tetéztem azzal, hogy hagytam magam befolyásolni második alkalommal és egy még nagyobb hülyeséget végeztem el.
2019. márc. 7. 08:41
 5/23 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy hiába jelentkezek "kulimunkára", a diploma miatt nem vesznek fel. Egyik ismerősöm pl jelentkezett érettségivel laboránsnak, nincs azon a területen tapasztalata sem, aztán őt már behívták interjúra, engem meg nem, hiába volt több laboros óránk is Bsc és Msc szakon, meg hiába voltam kétszer is gyakorlaton laboros területen egyetem alatt..
2019. márc. 7. 08:43
 6/23 anonim ***** válasza:
30%

Nem akarlak kioktatni, de akkor mondjuk lehet egyszer az életben neked kellene valamiben döntést hoznod, nem az okos haverokra hallgatni, és hátha jó eredménye lesz.

Ha meg sima munkát akarsz sürgősen, ne áruld el, hogy van diplomád aztán kész.

2019. márc. 7. 09:22
 7/23 anonim ***** válasza:
52%

Ne húzzál már fel: ez kb a 10.-ik kérdésed, hónapok óta itt nyavalyogsz a Gyakorin. Kaptál tanácsot ezret, de Te csak akifopgásokat keresed.

Felálltál már, elindultál boltokat nézegetni, nem keresnek-e eladót? Elmentél gyárba jelentkezni? Sok helyen még be is visznek, szállást adnak, stb.

NEM: Csak ülsz és siránkozol.

TEGYÉL VALAMIT, majd javul az életed!!

Ja, hogy Neke dez így jó, mert eltartanak... Akkor meg ne siránkozz.

2019. márc. 7. 09:42
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Elozo valaszolo: Eladonak nem mehet, mert oda eladoi vegzettseg kell kulonben megbuntetik a boltot. Beszigoritottak .

Takaritokhoz is mar okj papir kell,nezz utana, meg vannak ilyen hirdetesek.

Aztan nem sok helyen van gyár, meg ahol van gyar tobbnyire lehetetlen tomegkozlekedessel megkozeliteni, vannak ilyenek.

Sok helyen az van,hogy ha nincs kocsid,es jogsid akkor szevasz. Betanitott munkakrol beszelunk.

2019. márc. 7. 10:35
 9/23 Vodafonelive ***** válasza:
86%

Ez már valóban a sokadik ilyen kiírt kérdés.

Nem is értem ezt az egészet, pl az építőiparba segédmunkásnak el lehet menni, én tudom, mert diplomás ként a végzés után felvettek, mert hirtelenjében nem volt más, aztán 2 hónap múlva kaptam egy beajánlást nem a végzettségemben de jól tettem, hogy dobbantottam. Azóta pénzt is összeszedtem és onnan is elmentem de kb. bármior visszamehetnék.

2019. márc. 7. 10:44
 10/23 anonim ***** válasza:
60%
8-as, nem mindenhol várják el az eladó végzettséget (emberhiány van) és takarítónál is van, ahol kérik, van, ahol nem. Szóval simán el tudna menni bárhová, ha akarna - de nem akar - csak kifogásokat keres.
2019. márc. 7. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!