Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én tapasztaltam azt,...

Csak én tapasztaltam azt, hogy Pesten sokkal kedvesebbek az emberek, mint vidéken?

Figyelt kérdés

Vidéki vagyok,Zala megyéből.Ide jártam középiskolába.A középiskolát utáltam,ki voltam közösítve,mindenki szivatott,nem voltak barátaim,mindenki kihasznált.Más osztályokból valókkal kezdtem el barátkozni,de végül azok is kihasználtak,cserben hagytak,szivattak stb...Mondjuk általánosban is ez volt már

Úgy éreztem,hogy mindenki lenéz,kevesebbnek éreztem magam.Alapvetően mindenki bunkó volt,még a boltban az eladók is beszólogattak.

Most egyetemista vagyok,Pestre járok.Ilyen előélettel nagyon féltem a kollégiumtól is,de megszerettem azt is.

Itt mindenki nagyon kedves,ami meglepő nagyon.Még a lányok is.Egyáltalán nem érzem azt a lenézést és megvetést,amit ott kaptam.Múltkor pl az előadóteremben leesett az asztalról a földre a kabátom,a tőlem 2 székkel ülő csaj meg egyből nyúlt is le,hogy felvegye.Ez nagyon meg is lepett.Otthon pl beletörölték a cipőjüket.

Ez teljesen más világ.Talán mert a főváros egy fokkal közelebb áll a nyugat európai kultúráltsághoz mint a vidék?

2019. dec. 21. 11:59
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
8.kerületben èlek és a Hős utca felé járok edzeni
2019. dec. 21. 15:11
 12/19 anonim ***** válasza:
És nem ismered a Blahát? Nehezen hiszem..
2019. dec. 21. 15:15
 13/19 A kérdező kommentje:
Az valami tér.Nem jártam arra még soha sem.Tudniillik én nem járok szórakozni,csak az edzés.
2019. dec. 21. 15:25
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem nem az határozza meg milyen egy ember, hogy hol lakik.

Vidéki is lehet kedves, városi is bunkó avagy ennek a fordítottja

2019. dec. 21. 16:07
 15/19 anonim ***** válasza:
2*: "igen csak te".
2019. dec. 21. 17:50
 16/19 A kérdező kommentje:

Hát nem,csak azt mondom hogy itthon az emberek alapvető többsége rosszindulatú

Eddig utáltam az embereket.

De amióta itt tanulok azóta kezd változni a véleményem

2019. dec. 21. 19:43
 17/19 anonim ***** válasza:
Akkor örülj neki es foglalkozz ezekkel az emberekkel, ne azokkal akik ilyen rosszakat csináltak veled
2019. dec. 21. 22:03
 18/19 anonim ***** válasza:

Jaj istenem, nem a város miatt találkozol több kedves meg normális emberrel, hanem mert megszűrt közegben vagy, ahol általában okos emberek vesznek körbe, ráadásul az ismerőseid legtöbbje gólya, akiknek még nincsenek szoros baráti körei meg klikkjei, ezért még nyitottak mindenki felé.

Én is zalai vagyok (nagykanizsai) és bizton állíthatom neked, hogy nagykanizsa sem az ország égköve enyhén szólva sem, de hogy Budapest 80%-a lepukkantabb nála az tuti. Tele van minden mogorva emberekkel, nem tudok úgy elmenni dolgozni, hogy ne szólítana le pár tezsvír aki parfümöt árul vagy csak anyázik. Nem tudok úgy tömegközlekedni, hogy ne kelljen hányásfoltokat kerülgetni, nem tudok nyugodtan sétálni az utcákon, mert szó szerint méterenként van egy kutya/ember sz..r. Szinte minden parkban könnyű szerrel találni a fűben tűket meg sunyiba füvező idiótákal és egy talpalattnyi zöld terület nincs ami nem hugyszagú.

Az épületek legnagyobb része omladozik, havonta eszembe jut, hogy úgy fogok meghalni (hacsak nem késelnek meg a tesók, mert nincs cigim buszjegyre), hogy rám esik egy erkély, vagy valami díszítő elem valamelyik golyónyomos "műemlék" házról.

Valami elképzelhetetlen oknál fogva minden második boltos nem hajlandó köszönni se, de hála égnek egyre több helyen lehet önkiszolgáló kasszánál fizetni, szóval ez már nem sokáig zavar.

Szerintem a fővárosunk egy túl nagyra nőtt torz valami és a legtöbb lakója igazából csak munka miatt felkényszerült vidéki (kb. 30-ból 2-3 kollégám tősgyökeres budapesti egy multi irodájában).

2019. dec. 22. 02:03
 19/19 anonim ***** válasza:
Miért érzem azt, hogy ez az egész egy unalomból feltett kérsés, #8 #11 #13... :D
2019. dec. 22. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!