Csak én tapasztaltam azt, hogy az erdélyi származásúak között jóval nagyobb a számító, haszonleső jellemű, másokat kihasználó ember, mint akik eleve anyaországi gyökerűek?
A családhoz, a nagyon közvetlen környezetükhöz, mondhatni törzsükhöz valóban szorosan kötődnek. De jaj annak, aki nem oda tartozik - van, aki csak elhidegül azoktól, akik nem pozitívra hozzák a mérleget nála, a rosszabbja pedig csak az iránt mutat bárminemű érdeklődést, akitől éppen kell neki valami.
Mondhatnánk, hogy ez csupán egy sztereotípia, egy kis merítésből szült előítélet. De az a baj, hogy néhány ilyen eset után az ember már nem bír szabadulni ettől.
Van ilyen is, olyan is. Voltak közeli munkatársaim, ők helyben éltek (én jártam ki dolgozni Erdélybe), ők rosszindulatúak nem voltak, csak lusták és nagyon büszkék. A főnök, aki viszont Erdélyből települt ide, na ő egy igazi haszonleső, törtető ember volt (meg is csinálta az üzletét, most nagyon sikeres).
Akit legutóbb ismertem meg erdélyit, egy huszonébes lány, ő viszont mindenkivel nagyon kedves és szorgalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!