Miért kell a normális cigányoknak szenvedni a civilizálatlan hulladékok miatt?
Mert 10.000-ből 1 normális van. Én a 30 évem alatt egyetlen egy olyan cigánnyal találkoztam, aki dolgozott mint állat és nem lopott sehonnan semmit.
De 99,9%-ban nem ilyenek. És ez (nálam) nem előítélet vagy rasszizmus, simán csak tapasztalat. Ha valaki emiatt mégis rasszistának hív, akkor legyen. Vállalom.
Mert az összes többi ilyen. Ha neked is megmérgezik a kutyádat vagy a fiadat csesztetik a suliban te se lennél jó véleménnyel róluk.
Egyébként meg mit izgulsz, manapság mindenki az egyszerű, dolgozó fehér férfiakat utálja. Nekünk is kijutott a jóból a média miatt... :D
Ahogy előttem is írták már páran ez sokszor csak elővigyázatosság. Sokan vannak akiknek életükben több tucat cigánnyal volt dolguk és egy normális sem volt köztük főleg ha olyan helyen nőttek fel ahol sok cigány élt. Volt munkatársam egy kis borsodi faluban nőtt fel és elképesztő dolgokat mesélt mik zajlottak és zajnalak manapság is az iskolákban.
Most gondolj bele kérdező ha téged is egy etnikum tagjainak 95%-a évekig akar év tizedekig bántalmazna így vagy úgy te nem lennél elővigyázatos a maradék 5% al is?
Plusz túlzásnak tartom kicsit a "szenvedés" kifejezést amit a normális cigányoknak kell úgymond átélniük. Nyilván kellemetlen ha valakiről már érzed hogy annélkül fél tőled esetleg le is néz hogy ismerne de az hogy ezért te elkezded gyűlölni esetleg be is szólsz neki szerinted mit érnél el? Csak megerősítenéd a sztereotípiákat és beigazolódna az illető félelme.
Egy hete egy buszon is hallottam egy 40 körüli cigány nőt és férfit beszélgetni és felhozódott náluk hogy valaki "lenézte őket csak azért mert cigányok". Ezután meg mindketten elkezdték ecsetelni hogy meg kellett volna verni az illetőt meg bezzeg akkor jól megtanulta volna bla bla. Én meg csak néztem magam elé elképedve hogy mégis mi ez a gondolatmenet. Hiszen pont ezért félnek az emberek. A legtöbb magyar nem folyamodik egyből fizikai erőszakhoz ha kicsit felbosszantja valaki vagy nem tetszik neki valami. Ha le is néz valaki ok nélkül esetleg beszól az nem fog javítani a cigányok megítélésén ha ezért cserébe megverik az illetőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!