Miért adunk borravalót a maszekoknak?
Sok hülye olyan helyen is ad, ahol nem kellene.
Pl. benzinkúton, ahol saját magának tankol esőben, fagyban, majd bemegy a klimatizált shopba és borravalót ad a műkörmös semmit sem dolgozó pénztároslibának.
Ha elégedett vagyok a munkájával, akkor miért ne?
Nem kell rosszindulatúnak lenni.
Fodrász és fodrász között is van különbség például.
Én sem értem ezt a dolgot, de talán ez az "Uram-bátyám"hozzáállás miatt van, meg a "kéz kezet mos" miatt.
Ma már annyira fölb×k az árakat, hogy szerintem is indokolatlan a jatt adása, mert egyes szolgáltatásoknál már beleépítették azt, de még azon felül is elvárják...
A körmösömnek mindig felfelé kerekítek. Mert szerintem olcsón dolgozik, de mindig elégedett vagyok a végeredménnyel és szeretek hozzá járni.
Van mellettünk egy kajálda, ott mindig egy kicsit többet hagyok a sracoknak, mert mindog kedvesek, ez meg is térül, mert sokszor kedvezményt ütnek be mikor fizetek, meg jól megrakják a kajásdobozt.
Én tetováló vagyok, magam szabom az áraimat, de van szazalékos leadóm az üzlet felé. Néhanyan jattolnak, gyakran nem is fogadom el, mert részemről egyáltalán nem elvárás.
Ez nem csak Magyarorszagon van igy.
Amerikaban is adnak borravalot a fodrasznak, etteremben a pincernek, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!