Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A futároknak sértő ha nem...

A futároknak sértő ha nem adok borravalót?

Figyelt kérdés
Vagy csak nagyon minimálist, 60ft pl 10+ezres fizetésnél. (nem kell cipelniük és a ház előtt veszem át)

2019. júl. 2. 18:43
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Te kapsz borravalót a munkádért?
2019. júl. 2. 18:44
 2/7 A kérdező kommentje:
nem, de az én munkámban nem is szokás adni.
2019. júl. 2. 18:45
 3/7 anonim ***** válasza:
Mivel már régóta berögzült ez a hülye szokás a társadalomban így elég ajánlott a kajafutároknak borravalót adni. A pizzafutároknak szigorúan az egyezményes 10%-ot. Hogy mire való a borravaló? Lényegében a bizalom/szimpátia kikönyörgése a kiszolgáltatott vevő részéről, mert ha nem vagy jófej a futár olyan "adalékanyagokat" rak bele a pizzádba, amilyet csak a fantáziája elbír. Én amúgy a sima ételfutároknak is szoktam borravalót adni kerekítve 100-200 forintot (de szigorúan zárt fóliázott csomagolással rendelve), mert a jó magyar sunyiság és mentalitás miatt simán kibeszélheti a szakács haverjával, hogy xy sose ad borravalót, akkor pedig a szakács főzi bele az "extra alapanyagot". Ezért is szeretnék minél előbb megtanulni magamra főzni. A sima futároknak (DPD/GLS) viszont nem szoktam adni, max kerekítve, mert ők tökre nem tehetnek semmit a csomaggal, amit kiszállítanak. Főleg ha sérülés is van rajta, akkor meg egyből nálam van az aduász és jelentem a cégnek.
2019. júl. 2. 23:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez a kajafutárnak adok pénzt, hogy ne mérgezzen meg dolog nem világos. Ha új helyről rendelek, vagy másik a futár, akkor hiába adok pénzt utólag. Meg miféle zsarolás, védelmi pénzt fizetni a kaja miatt. Én ettől nagyobb zsdó vagyok, inkább a hasam menjen.
2019. júl. 3. 05:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Én se értem, hogy ne mérgezzenek meg... olyan nagy a fluktuáció a futároknál, hogy teljesen esetleges, hogy ki hozza a kajámat, ritkán van kétszer ugyanaz.

Én mondjuk általában kártyával fizetem ki a rendelésemet, és adok a futárnak egy kétszázast. Ha nincs nálam, egyszerűen csak közlöm, hogy "bocs, most nincs semmi apróm". Nem szokott belőle gond lenni. Ha adok, örülnek, ha nem, akkor sincs semmi.

2019. júl. 3. 11:16
 6/7 anonim ***** válasza:

"olyan nagy a fluktuáció a futároknál, hogy teljesen esetleges, hogy ki hozza a kajámat, ritkán van kétszer ugyanaz."

Olyan nagy a fluktuáció, hogy már vagy 2 hónapja rendelek kaját egy bizonyos helyről (azért csak innen, mert a többi 6-10 kajálda közül egyedül itt fóliázzák le az edényt és nemcsak rányomnak egy nyitható/zárható fedelet). És bizony mindig ugyanaz a futár hozta ki eddig. Ráadásul kártyával se tudok nála fizetni.

2019. júl. 3. 16:04
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát ezt a futárt nem hatotta meg hogy akarok e borravalót adni vagy nem, lazán zsebrevágta a többletet, és még el is késett... Nem mintha azon a 40 forinton múlna de érted :D
2019. júl. 3. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!