Mennyire ciki nem adni borravalót?
Figyelt kérdés
Nyaralok épp es megallapitottam hogy május elejen árlistát cseréltek. Lévén jönnek a pénzes angol turisták ugy gondolom nélkülem is nagyon jól megélnek.
Ciki ha nem adok borravalót ?
2019. máj. 3. 20:13
1/4 anonim válasza:
Nem. Én csak akkor szoktam ha bejön a pincér
3/4 anonim válasza:
Nem kell borravalót adni. Mindegyiküknek van rendes fizetésük. Nem kell aggódni, hogy éhenhalnak.
Aki jóarc, vagy gazdag, van lehetősége, az adjon. Én csóró vagyok, nem tudok a kívánt szolgáltatáson felüli összeget megadni.
4/4 donne válasza:
Pincérként mondom, nem , nincs jó fizetés...persze helytől függ..reggel 8 tol este 8 ig vagy akár+2túlórával, napi 6 ezer a fizu, persze nem pincérnek tanultam, csak beugró vagyok...ha kedves, és jó a kiszolgálás, szólsz és hozza a plusz mártást , savanyút, só bors stb,t akkor pénztárcádhoz mérten illik adni,vagy legalábbis ami illik az a végösszeg 10%a tehát5 ezernél 500ft pl.De nem kötelező...pl ha ki van írva, h szervízdíjat tartalmaz az ár, akk egyáltalán nem kell...a külföldi gazdagokról meg annyit, h még angolul sincs étlapunk, én hülye meg azzal töltöm az időt hogy lefordítom nekik az étlapot, türelmesen várok meg ujra elmondom amire rámutatnak, és még az 5ft visszajárót is elkérik, nemhogy hálásak...mindeközbe 3 asztalból egy elmegy, a másik kettő tűkön ül és dúl fúl, és úszik a borravaló...ennyit a drága külföldiekről, csak a baj van velük....a legutobbi napon el is döntöttem,ugy csinálom mint a kedves kollégák, h fordítsák le maguknak, ahogy akarják v egyenek gulyást...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!