Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Én utálom a nevem. Ti jót...

Én utálom a nevem. Ti jót kaptatok?

Figyelt kérdés
Én úgy nem szeretem, főleg ha be kell mutatkozni. Gyulának hívnak. Tök régies. Szerintem.

2019. dec. 4. 16:30
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem szép név a Gyula. Nekem egy kedves, pozitív személyiség jut eszembe a név alapján.

Az én nevem elég ritka, ezért nem is említem meg. Ritka, de mégsem olyan különleges, mert van egy hosszabb változata a névnek, ami viszont gyakori. Ezért sokan azt hiszik, hogy ez csak a becenevem, pedig nem... És akkor csodálkoznak, hogy nem is tudták, hogy van ilyen név is. :D

Én szeretem, mert modern, ritka, és jól hangzik a vezetéknevemmel. :)

2019. dec. 4. 19:15
 12/21 anonim ***** válasza:

18:49 lehet, hogy túl sokszor hallottad kiskorodban, hogy edd meg a bosófőzeléket Istike! :D

Egyébként az eddig leirt nevek nekem mind tetszenek.

A Gyula névnek szerintem van egy fűszeres, komoly hangzása és nem a régies értelemben. Nekem bejön. Biztos sok múlik azon is, hogyan ejted ki a Gyulát, amikor bemutatkozol.

Szerintem az a- végződésre ne engedd le teljesen a hangsúlyt, hanem próbáld meg egy az u-val egy hangsúlyban tartani de azért ne hangozzon úgy, mintha kérdeznél, csak egy nüansznyit engedd le.

Én sokat gyakoroltam a nevem kiejtését, mert elég döcögős, még leirni is.

2019. dec. 4. 19:28
 13/21 anonim ***** válasza:
Semmi extra keresztnevem van, nem szeretem, a vez. nevem szintén ilyen, de azt utálom
2019. dec. 4. 19:37
 14/21 anonim ***** válasza:
Ildikó a nevem, nincs bajom vele, 35 év alatt màr megszoktam
2019. dec. 4. 20:37
 15/21 anonim ***** válasza:

Júlia vagyok. Elég vegyes érzelmekkel vagyok iránta.

Az eredeti latinos alakkal, az eredeti, (magyarban is használatos) kiejtéssel nincsen semmi bajom: Iulia.

Viszont az összes nyelvben “J” betűvel terjedt el, ami, mint tudjuk, egy rendkívül fiatal és elég “kancsal” hangzó. Nagyon sok nyelvben másképp ejtik, és elég undorítóan: Dzsúlia, Húlia... 🤢🤮

Továbbá ez egyike azoknak a neveknek, aminek bár sok beceneve van, egyik sem igazán szép, nőies: Julika, Juliska, Julcsi(ka), Julcsa, - természetesen mindet gyűlölöm ezek közül, és a hétköznapi érintkezéseimben sem ezeket használom.

2019. dec. 4. 21:52
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Kinga a nevem, szeretem mert viszonylag ritka,de azért nem annyira, hogy visszakérdezzenek, ha kimondom. Nőies, kiskoromban nem szerettem, de már tetszik.
2019. dec. 4. 23:59
 17/21 anonim ***** válasza:
Nóri. Szeretem, így a becézett formáját (a Nórát nem nagyon). Illik hozzám, örülök hogy nem túl ritka és egyedi, de talán nem is annyira tucat.
2019. dec. 5. 00:02
 18/21 anonim ***** válasza:
47%
Viviennek hívnak, nincs vele bajom, kaphattam volna sokkal rosszabbat is :D
2019. dec. 5. 00:16
 19/21 anonim ***** válasza:
Szandrának hívnak (nem Alexandra, hanem csak simán Szandra), amit el nem tudom mondani, hogy mennyire gyűlölöm. :D Viszont a becenevem Lexi, amit meg imádok, szerintem az egyik legszebb (félig létező) női név, és egyedi is.
2019. dec. 5. 01:04
 20/21 anonim ***** válasza:
47%

Fanni. -_-

Egy póninak még jó név lehet, de én utálom, ráadásul, annyi Fanni van mindenhol, hogy már azon csodálkozom, ha valahol én vagyok az egyedüli ilyen szerencsétlen ezzel a névvel megáldva.

Előbb lennék Jolán, az legalább ritka.

2019. dec. 5. 02:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!