A tartozást meg kell adni ebben a helyzetben is?
Figyelt kérdés
Augusztusban lebetegedtem. Sürgősen pénz kellett. Sokat senki nem adott kölcsön. Most hogy újra dolgozom írtam nekik hogy szeretném egy részét vissza adni és küldjék a bankszámloszámot. Nemakarják hogy megadjam.2019. nov. 30. 00:00
1/9 anonim válasza:
Szedd össze kicsit magad anyagilag, és próbáld meg majd újra. Persze lehet, hogy nekik ez tényleg nem akkora összeg volt. Minden esetre jegyezd meg, hogy vannak, akikre tudsz számítani, és esetleg segítséggel is tudod majd viszonozni.
2/9 anonim válasza:
Vagy a számlaszámukat nem akarják kiadni! Ha kézbe kaptad a segítséget,akkor neked is készpénzben kellene visszafizetned!
3/9 anonim válasza:
#2: Miért ne akarnák kiadni a számlaszámukat?
4/9 anonim válasza:
Ugye tudod, hogy egy számlaszámmal önmagában semmit nem lehet kezdeni, max. pénzt utalni rá...
5/9 nemaRendőrség válasza:
Akkor tedd félre azt a pénzt, külön külön.
Írd meg nekik, hogy köszönöd szépen, ha bármiben kell segítség, csak szóljanak és mész
6/9 A kérdező kommentje:
Az természetes,hogy nem költöm el a pénzt. A pénzt a számlaszámomra kaptam és az arhivumban nem látható a számlaszámuk. Egyikük bejött hozzám a kórházba és kp-ben segített,de én azt sem tudom,hogy hol dolgozik vagy él. Amit tudok az a telefon számuk. A telefonszámra meg nem küldjétek, azért nem annyira kicsi az összeg
2019. nov. 30. 09:29
7/9 A kérdező kommentje:
Telefonszámra nem küldhetem
2019. nov. 30. 09:30
8/9 anonim válasza:
Akkor köszönd meg. És ad tovább majd másnak aki éppen bajban van és te se várd vissza. Ennek még lehet jobban öröm, hivy azaz összeg többeket is segít
9/9 anonim válasza:
Nem akarják kiadni a bankszámlaszámukat vagy nem akarják, hogy nyoma legyen pénzmozgásnak. A NAV manapság már arról is tudna, - ha érdekelné, - hogy mikor, mit és hol vettél - az online adatszolgáltatások okán és a közértek nem fognak külön számlákat kiállítani, (feketén-fehéren rajta van, hogy a büdöskabátfalvi Spárban tegnap este negyed nyolckor vettél kettő doboz tejfölt). - Ezért tudnak "címre menni" manapság, - nem kell felesleges körökbe ölniük kapacitást. Ellenben, ha készpénzben megy a biznisz, akkor nem ilyen könnyű a dolguk. Ez és a fantázianeveken szerepeltetett árucikkek azok, amin néha vakargathatják a fejüket, - de számítógépen pillanatok alatt utána tudnak járni bárminek, ha felkelti az érdeklődésüket. Nem véletlenül megy a lobbi azért, hogy szüntessék meg a banki pénzfelvétel két alkalommal esedékes illetékességét, - az csak a máz, hogy "túl sok készpénz van kint és nehéz finanszírozni a pótlásukat, bevonásukat", a valóság viszont ahhoz áll közel, amit írtam. Más a helyzet a kézi számlákkal! A kínai simán ráírja, hogy vettél 17 kontíner gyereksapkát, ha nem akarod, hogy kiderüljön, valójában egy harckocsit vettél tőle. Van, aki szerencseként, van, aki pedig nem szerencseként éli meg, hogy a magánkézben lévő üzletek árukészletébe jelenleg nemigen van naprakész belelátásuk az adóhatóságoknak, - nem tudják összevetni a valósággal, hogy x idő alatt mit forgalmazhatott és mit forgalmazott a tulajdonosuk. Swartzban azt árul mindenki, amin nem bukik meg. A tartozást pedig a lehető leghamarabb illik rendezni. - Annak örül mindig egy kölcsönt nyújtó, ha idő előtt rendezik a kinnlévőségét, de az bunkóság, ha különböző okok miatt halogatja valaki a visszafizetést - attól elvonatkoztatva is, hogy tehet-e a késedelemről vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!