Behajthatják rajtam a tartozást? Mit tegyek az alábbi helyzetben?
Még 2000-ben albérletben laktam, és a tulaj terhére felhalmoztam közel 100 ezer ft tartozást. Később kiegyeztünk a MATÁV-val részletfizetésben. Be is fizettem az első részletet, de szinte azonnal megjelentek nálam a behajtók, mert a MATÁV továbbadta nekik a tartozást. Ha ők felrúgták a szerződést, akkor én is, és többet nem fizettem.
Nem is történt semmi egészen 2007-ig amikor egy újabb behajtó cég kezdett el hívogatni. Elküldtem őket, de az idén megint egy újabb behajtó cég került a képbe, akik bírósággal fenyegetnek. Bementem hozzájuk, és az azőta 160000-re duzzadt tartozásból lealkudtam 100000-et, és a maradékra 6 havi részletfizetést kértem. Úgy tűnik belemennek.
Fizessek vagy hagyjam, hogy bíróságra vigyék? Nem engednek betekinteni a papírjaikba. Nem évül el a dolog, ha nem kerestek 6-7 évig?
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!