Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tényleg csak az lehet igazi...

Tényleg csak az lehet igazi állatvédő, aki vegán?

Figyelt kérdés

Hétvégén részt vettem egy nagyobb összejövetelen, ahol megismerkedtem pár új emberrel. A kötelező körök után beindult a társalgás, és előkerült az állatok, állatvédelem témája. Mondtam nekik, hogy mélyen elítélem az állatkínzókat, és hogy nagyon szeretem az állatokat (főleg a kutyákat). Szabadidőmben önkénteskedem egy menhelyen, és részt vettem már néhány mentési akcióban is. Mindannyian elismeréssel néztek rám. Aztán az egyik srác benyögte, hogy ki sem nézte volna belőlem, hiszen látta, hogy rántott húst meg sült kolbászt ettem a vacsoránál. Kérdőn néztem rá, hogy mégis mi az összefüggés. Mire benyögte, hogy az igazi állatvédők mind vegánok, egyszerűen nem viszi őket rá a lélek, hogy bármilyen állati eredetű ételt fogyasszanak. És hogy szerinte ennek fényében teljesen hiteltelen amit mondtam, hogy szeretem az állatokat, hiszen megeszem őket. Ráadásul a többiek nagy része is egyetértett vele ebben, utána már nem is igazán beszélgettek velem.

Kicsit elszomorító ez a dolog, hogy emiatt így leírtak. Ti mit gondoltok, szerintetek is csak az lehet "hiteles" állatvédő, aki vegán, és aki nem az, az már nem is szereti igazán az állatokat?

2019. nov. 18. 20:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
37%

De most komolyan, ezt nem-vegánként kérdezem, hogy mondhatja valaki magát állatvédőnek, miközben megz@bálja az állatokat?? :DDD

A disznó és a szarvasmarha semmivel se "rosszabb" a kutyánál, macskánál..

Nem az a baj, meg lehet enni hiszen azért tartjuk, de ebben mi az állatvédelem? :DDD

2019. nov. 20. 08:16
 22/28 hollófernyiges ***** válasza:
68%
Állatvédőnek lehet-e tekinteni pl. a madárkórházosokat? Megmentik a héját, az meg ezerszámra pusztítja el szegény egereket.
2019. nov. 20. 08:25
 23/28 anonim ***** válasza:
74%

Az, hogy egy ragadozómadár elkap egy egeret, milyen értelemben számít szerinted az állatok ember általi kizsákmányolásának?

2019. nov. 20. 08:41
 24/28 A kérdező kommentje:
#20: teljesen egyetértek az álláspontoddal.
2019. nov. 20. 10:35
 25/28 anonim ***** válasza:
78%
Látom le lett pontozva a #21-es válaszom, esetleg valaki válaszolni is tudna a kérdésemre? Őszinte kíváncsiságból tettem fel.
2019. nov. 20. 10:37
 26/28 hollófernyiges ***** válasza:
84%
Szerintem az egérnek tökmindegy, hogy csapda vagy héja öli meg.
2019. nov. 20. 11:17
 27/28 anonim ***** válasza:
39%

Elsüllyed egy hajó, 1000 ember a vízbe kerül. Te a saját hajóddal odamész és megmentesz 50 embert. Mások is ott vannak és próbálják a többit megmenteni. A mentés után azok, akik nem 50, hanem 100 embert mentettek meg, neked esnek, hogy "Miért nem mentettél meg százat, vagy kétszázat? És miért pont azt az ötvenet, miért nem másokat?" Erre csak annyit kell felelned: "Mert ennyi fért az én hajómba. És azért őket, mert ők voltak legközelebb hozzám."

Nem vagy rosszabb náluk. Te is segítettél, neked ennyi fért bele. Az az 50 ember is hálás neked, az életüket köszönhetik neked. Sokkal többet tettél, mint azok, akik oda se mentek segíteni, csak messziről nézték, ahogy elsüllyed a hajó.

2019. nov. 26. 14:21
 28/28 anonim ***** válasza:
77%

Az én véleményem az, hogy végeredményben az igazi állatvédőknek vegánoknak, de legalább megbízható forrásokból származó állati eredetű terméket fogyasztó vegetáriánusnak kell lennie. Ez egy út, amíg valaki eljut idáig, mert beleszületünk abba, hogy húst enni szükséges meg természetes. És ez ellen nem lehet tenni, szóval mindenkit ott kell elfogadni, amilyen szinten van.

Neked azt tanácsolom, hogy nézd meg a Dominiont, a Game Changerst, látogass el Csir Kevin facebook oldalára, Korpádi Pitt facebook oldalára és érteni fogod miről beszélek és beszéltek azon az eseményen.

Ha nem vagy érzéketlen (én még húsevőként pl. nem tudtam a Dominiont 15 percnél tovább nézni), akkor el fog indulni benned valami és ha úgy döntesz, hogy kevesebb húst szeretnél enni, vagy vegetáriánussá vegánná válsz, akkor nyugodtan írj privit, minden felmerülő kérdésre válaszolok.

2019. dec. 2. 10:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!