Tényleg csak az lehet igazi állatvédő, aki vegán?
Hétvégén részt vettem egy nagyobb összejövetelen, ahol megismerkedtem pár új emberrel. A kötelező körök után beindult a társalgás, és előkerült az állatok, állatvédelem témája. Mondtam nekik, hogy mélyen elítélem az állatkínzókat, és hogy nagyon szeretem az állatokat (főleg a kutyákat). Szabadidőmben önkénteskedem egy menhelyen, és részt vettem már néhány mentési akcióban is. Mindannyian elismeréssel néztek rám. Aztán az egyik srác benyögte, hogy ki sem nézte volna belőlem, hiszen látta, hogy rántott húst meg sült kolbászt ettem a vacsoránál. Kérdőn néztem rá, hogy mégis mi az összefüggés. Mire benyögte, hogy az igazi állatvédők mind vegánok, egyszerűen nem viszi őket rá a lélek, hogy bármilyen állati eredetű ételt fogyasszanak. És hogy szerinte ennek fényében teljesen hiteltelen amit mondtam, hogy szeretem az állatokat, hiszen megeszem őket. Ráadásul a többiek nagy része is egyetértett vele ebben, utána már nem is igazán beszélgettek velem.
Kicsit elszomorító ez a dolog, hogy emiatt így leírtak. Ti mit gondoltok, szerintetek is csak az lehet "hiteles" állatvédő, aki vegán, és aki nem az, az már nem is szereti igazán az állatokat?
Én nem vagyok sem vegán, sem vegetáriánus, de úgy gondolom, hogy az ismerőseidnek igaza van.
A húsipar etikátlan, (igen, még az önmagukat etikusnak nevezők is) és sok esetben kegyetlen is, és azzal, hogy ezt az ipart penzeled, és keresletet teremtesz rá, támogatod is.
Ez kb olyan, mint hogy tényleg eliteled a gyerekmunkát, ha közben gyerekmunkaval készült dolgokat veszel? 🙃 (És igen, ilyen dolgokat is napi szinten fogyasztasz szerintem.... A Nestlé-t ismered? Na ők is gyerekeket dolgoztatnak)
Ha valamit tényleg elitelek, akkor nem törődök a kényelmi szempontjaimmal, hanem akár megvonasok árán is, de kivonom magam ezen dolgok támogatásából.
Van kutyam,ot vedem es nem eszem meg. Mas aklatokat etetek vele kiloszamra minden nap. :D
Milyen gyoker tarsasag a keveredtel. Reszvetem. Ne menj ilyen elmebetegek koze...
Sokszor mondtam már, a húsevő állatvédő olyan, mint a kannibál emberjogi aktivista. Nonszensz. Oximoron.
Morál virtuskodsz állatszeretetről, közben két pofára eszed állatok testrészeit, akiket miattad öltek meg? Hello Mcfly, van itthon valaki?
Max kutyavédőnek mondhatod magad.
Én is pont azt akartam írni, hogy a kutyavédelem nem azonos az állatvédelemmel, sem pedig az, ha valaki a kis cuki háziállatkákat tartja csak érdemesnek a védelmezésre, közben a csirkék, akik egy A4-es lap méretű területen élik le a rövid életüket, miközben egymás testét sebesre marják a csőrükkel és mindenféle kemikáliával tömik őket, le vannak szarva.
Válasz a kérdésre: max. akkor mondanék egy húst (és egyéb állati eredetű élelmiszereket) fogyasztót állatvédőnek, ha kizárólag háztáji haszonállattartótól lenne hajlandó vásárolni; ilyenre eddig nem ismertem példát.
Hááát nem tudom.
Nem vegánként mondom, valamilyen szinten egyetértek - bár azzal nem, hogy teljesen vegánnak kell lenni. De azért az lenne a minimum, hogy az ember ne egyen állandóan húst, vagy inkább legyen vega, és nagyon alaposan válogassa meg, hogy honnan szerzi be az állati eredetű hozzávalókat.
Ismétlem, én magam se teszek teljesen eleget ezeknek, nem is lenne képem azt mondani magamra, hogy állatvédő vagyok. Addig max azt mondhatom magamra, hogy szeretek kutyákkal foglalkozni pl.
De szerintem azt is fontos lenne itt hozzátenni, hogy ez NEM egyenlő azzal, hogy az ember jó vagy rossz. Egyszerűen nekem tényleg nem hiteles, hogy valaki nagy állatvédőnek mondja magát, közben meg gond nélkül tolja be a képébe az állatok "darabjait", mert a kutya cukibb mint a tehén, gondolom. Nincs ezzel baj, de távol áll az állatvédelemtől.
#15 vagyok
Valaki írna érveket, indokokat, hogy miért pontozott le? :)
Erről a témáról aztán lehet beszélni, vitázni, véleményeket ütköztetni, ne tudjuk már le ilyen dedózással, akkor fejtse ki az illető a véleményét, és dumáljunk! :)
Ahogy látom, valaki itt sportot űz abból, hogy minden választ lepontoz. Én a troll kommentek kivételével mindenkinek zöld kezet adtam, aki normálisan, érvekkel és indokokkal fejtette ki a véleményét, még akkor is, ha esetleg nem egyezik az enyémmel.
De most nézem, hogy kb. minden válasz le van pontozva.....de jól szórakozik valaki.
Én nem vagyok vega/vegán. Nem is tervezek az lenni. Vidéki vagyok, de Budapest fél óra sincs kocsival, itt azért nem nehéz beszeretni a házi husit meg tojást, tejet. Sőt nekem ne mondja seki, hogy nagyobb városokban nem lehet háztájit venni. A legtöbb piacon van.
Egyébként én annyira nem szeretem húsz, havonta párszor eszem, a zöldségeket jobban szeretem, de a szervezetem meg igényli a húst. Benne vagyok néhány vegán fb csoportban, a vegán kajátat szeretem és azért. Na egy misét megérnek az ottani emberek, az biztos. De most erről nem akarok beszélni. Maradjunk az állatoknál. Sokan a kutyát/cicát vegán kajával etetik, és csodálkoznak, hogy belebetegszik az a szegény állat. Éheztetni egy húsevő állatot azért mert vegán valaki, az minden csak nem etikus és állatvédő dolog. Azért ne essünk már át a másik oldalra, nem kell ahhoz vegánnak lenni, hogy állatvédők legyünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!