Csak engem szomorít el, hogy az élettelenek mennyire tönkreteszik ezt az oldalt?
Itt elsősorban a kamu kérdések mértéktelen elszaporodására gondolok.
Egy kis statisztika a jelenlegi 500-as toplista alapján:
- Az elmúlt 30 napban 3700 kérdést tettek fel.
- A TOP 3 felhasználónévhez tartozik 380 kérdés. Azaz a kérdések 10%-a.
- A TOP 10 felhasználóhoz 980 kérdés, Azaz a kérdések több mint 25%-a.
- A TOP 50 felhasználó teszi ki a kérdések 60%-át 2260 kérdést.
Mindezt úgy, hogy több mint 350 felhasználó kérdést sem ír ki, vagy csak 2-3-at / hónap.
Gyakorlatilag ugyanazt a folyamatot látom, mint más, már tönkrement oldalakon. Chat oldalak, fórumok. Egy "kemény mag" beeszi magát mint a fene, és mindenki más szép lassan megunja.
Ha csak az első 10 felhasználót nézem, akkor abból is gyanítható, hogy 1-1 élettelenhez 2-3 akár több felhasználó is tartozik. A kérdésekből és az adott válaszokból is látszik, hogy gyakran ugyanaz a személy válaszolóként is megjelenik saját magával "egyetértve".
Régen legalább bent maradtak a saját "képzelt" karakterükön belül. Munkaügyis, bombanős, miegymás. De manapság már akármelyik kategóriában ott vannak.
Aztán jön a normális kérdezők felől a panasz, hogy nem kapnak értelmes választ meg mindenki rávágja, hogy kamu a kérdésük. Mikor gyakorlatilag minden 2-4. kérdés kamu.
1 kérdés 3 pont, ezt vettem figyelembe.
Ez alapján a top "kamu" kérdező 507 pontja alapján 169 kérdést írt ki 30 nap alatt. Átlagosan 5-6 kérdés/nap átlaggal.
Csíkos Leopárd, Lavatron, Rex Raptor, Teknoc. Még a felhasználó nevek is elég hasonló sémát követnek, ez a 4 felhasználó mind 100+ kérdéssel van az "élen". Összesen közel 600 kérdést ír/írtak ki.
Kicsit olyan ez, mint 10+ éve a Chat.hu-n fent lévő felhasználók, akik 0-24-ben elérhetőek voltak, és ha 3 hónapig nem néztem fel akkor utána ugyanazzal a szöveggel írtak rám. Vagy olyanok mint a számítógépes játékokra komoylan ráfüggők. Például Battlefield játékoknak voltak ilyen statisztikái ami szerint voltak felhasználók, akik gyakorlatilag csak játszottak meg aludtak.
Én sport kategóriában olvastam hónapokkal ezelőtt egy kérdést aminek a lényege az volt, hogy "Miért kap minden részt vevő érmet, miért nem csak a valódi teljesítményt értékelik".
Pár napja benéztem, első kérdés ami fogadott, majdnem ugyanez volt, csak átfogalmazva.
Vagy van egy 60% körüli válaszoló, aki folyamatosan csak azért ír választ, hogy másokba köthessen, folyamatosan provokatív, ellenkező véleményű választ ír. Nyilván 1-1 esetben elfogadja az ember. De mikor már azt látom, hogy minden kérdésnél "csak azért is" alapon osztja az észt az fárasztó.
Na meg a tipikus érvelési rendszerük: Érvel A-val. Megcáfolod, akkor tovább érvel B-vel, majd C-vel majd D-vel, és 10 éven keresztül lehetne vele írogatni a semmiről.
Akkor igazán időpazarlás a kérdés, mikor lelki témában, kamu segítség kérésben kezd el az ember szélmalom harcot, aztán 3-4-5 napi üzenet áradat után ugyanazzal a lendülettel teszi ki a kérdező ugyanazt a kérdést.
Vagy ha jelzem, hogy kamu a kérdés, akkor a válkaszolók mint éhes disznó a makkra úgy vetik magukat rám és megkapom hogy "unják már" hogy folyamatosan "oda bögöfög" hogy kamu a kérdés.
Nagyon régóta gyakorizok, én is felismerem a stílusukról azokat, akik mindig ugyanabban a témában írnak, csak kicsit átfogalmazva.
Inkább sajnálom őket, hogy ennyira unatkoznak. Nekem egy pörgős, élményekkel teli nap során eszembe se jut feljönni. Sőt, sokszor hetekig nem nézek fel.
Aki minden nap itt szórakozik kamu kérdésekkel, akár több felhasználóval, nem irigylem őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!