Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet teljesen őszintén...

Hogyan lehet teljesen őszintének lenni?

Figyelt kérdés
2019. okt. 30. 20:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
85%
Őszinte leszek, ha teljesen az vagy az álltalában sok embernek rosszul esik, ezt tapasztalatam,ha túl őszinte vagyok a családomhoz akkor rosszul esik nekik, pedig tudják hogy igazam van,de ez fordítva is igaz.
2019. okt. 30. 21:48
 12/16 anonim ***** válasza:
53%

A hazugságnak van mértéke. Létezik olyan hazugság, ami átlépi az erkölcsösség határát, de olyan is akad, ami még tolerálható.

Hazudhatsz a párodnak, hogy elkerülj egy felesleges konfliktust. Hazudhatsz egy távoli ismerősnek, hogy ne kelljen kiadnod magadat teljes mértékben. Hazudhatsz a főnöködnek is, hogy imponálj neki. Hazudhatsz a bíróságon, hogy ne derüljön ki a kellemetlen igazság.

Viszont soha ne hazudj önmagadnak! Onnan már nehéz visszajönni.

2019. okt. 30. 22:04
 13/16 anonim ***** válasza:
77%

Már régebben olvastam egy cikket,miszerint mrnnyit hazudik egy nap alatt egy átlagos embert.Meglepődtem a számon,hisz nekem soknak tűnt.De ahogy olvastam tovább,teljesen realissá vált.Tipikus példa,ha rossz kedved van,és megkérdezil,hogy mi a baj,erre azt válaszolod,hogy semmi.Ugye ez sokszor ismerős?:)Az első hazugság meg is van.

Aztán jönnek a kegyes hazugságok,miszerint megkerdezil,hogy pl.ugye hogy látszik,hogy fogytam?És erre sokan válaszolják,hogy persze,holott nem látsz változást.Vagy elrontottál valamit,elmondod a másiknak,aki azt mondja,hogy nyugi,tuti jó lesz nem lesz semi baj.Pedig de,te tudod,hogy elrontottad,de hiszel neki,hisz meggyőzött,és jobb ebben hinni.Vagy csak szimplán egy kamu indokkal lerázod az ismerősöd,mert fáradt vagy,de nevetaégesnek tartod ezt az indokot,ezért kitalálsz mást.Lehet még sorolni a hazugságokat kezdve olyanoknál ami fel sem tűnik,az olyanokig,amik meg már nagyon megterhelik az ember lelkiismeretét.Olyan ember nincs a világon,aki soha életében egyszer sem hazudott volna.Sajnos ez az ember velejárója.Törekedni viszont kell arra,hogy nr csináljunk belőle rendszert.

2019. okt. 30. 22:29
 14/16 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem azok a legnagyobb kamugyárosok a világon, akik képesek azt állítani, hogy ők mindig őszinték. Meg a nagy fenéket. :D Mindenki hazudott már életében, és fog is még jó párszor, szóval kár a gőzért.
2019. okt. 31. 00:11
 15/16 he84 ***** válasza:
A hazugság és a füllentés némiképp más, sokkal enyhébb és nem annyira önző dolog, mint a hazugság. Füllenteni mindenki szokott legalább ritkán, ha muszáj, az nem hazugság. Ritkán én is füllentek, ha nagyon muszáj, de ezt is igyekszem minél jobban kerülni. Szerencsére nagyon ritkán muszáj füllentenem, akkor is kicsit néha bűntudatom van tőle egy ideig. Csak mert valaki azt mondja, hogy mindig őszinte, az nem azt jelenti, hogy akkor nagy kamukat talál ki. Ez eléggé buta általánosítás. Elég fura, hogy aki őszinte alapból is, az miért kamuzna sokat. Talán annyira hihetetlen, hogy valaki (mint például én) valóban őszinte és szókimondó is? Lehet hogy nem gyakran van ilyen, de ettől még létezik. Én a családomhoz is mindig őszinték, ők is azok és nincs belőle semmi megbántás. Ez is általánosítás, mert nem mindenhol van ez így, hogy akkor megbántás.
2019. nov. 2. 19:09
 16/16 he84 ***** válasza:
És ha tőlem megkérdezik hogy vagyok, akkor őszintén elmondom, nem szokott belőle gond lenni. Ha pedig véleményt kérdeznek fogyásról, vagy bármiről, akkor is őszintén felelek gond nélkül.
2019. nov. 2. 19:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!