A lányoknak mégis miért nehezebb elveszíteni a szüzességüket, mint a fiúknak?
A filmekben, sorozatokban, itt gyakori kérdéseken folyton az a probléma, hogy a lányok nem állnak készen a szexre.
A fiúknál sosincs ilyen, hogy még túl fiatalok a szexhez.
Azért ez a "nem állok rá készen" főleg pszichológiai és szociológiai okokra vezethető vissza.
Semmi köze a biológiához. Harmadik világbeli vagy kedves kisebbségünk körében elég hamar 12-13 évesen már "készen állnak"... és tolják is a két krumplibogarat a lopott babakocsiban.
Nálam ami nehézséget, félelmet okozott az elsőnél:
- féltem, hogy fájni fog
- féltem, hogy megbánom-e
- féltem, hogy nem lesz élvezhető
- féltem, hogy elkaphatok valamit
- féltem, hogy teherbe eshetek (nyilván vásároltunk gumit jó előre közösen, de "mi van, ha nem működik?" "mi van, ha kiszakad?")
- féltem, hogy fogok-e tetszeni a pasimnak
- féltem, hogy nem korai-e
- féltem, hogy mi fog történni pontosan, ha mégse jó
- féltem, hogy vérezni fogok
(Mellesleg a pasim is félt, szóval nem értem, miért ne lenne ilyen, hogy egy fiú aggódja túl...)
Szerintem a fiúknál is van ilyen.
Nem fizikai szempontból, hanem mentálisan/lelkileg nem állnak készen.
Nem egyszer volt az, hogy ha nem is bánták meg, de elmondták, hogy a tizenévesen megélt "szex" nyomába sem ér annak, ami valójában szex. Gyerekként azt hiszik, hogy betenni s kivenni kell, de mind tudjuk, hogy ennél tönbről szól.
És a fiúknak is lehetnek kétségeik, oké, hogy személyiség függő.
Aggódhat hogy:
Nem kívánatos a teste
Pénisz méreti aggályok
Teljesítmény miatti félelmek
Betegségek itt is előfordulhatnak
A terhesség félelme őt is érintheti
Hogy örömet és ne fájdalmat okozzon a másiknak
Oké, nem épp egyéjszakásokra érthetők ezek, de attól még léthez(het)nek.
Én szűz fiúként egyrészt bizonytalan vagyok, másrészt vannak félelmeim.
Nem akarom ezeket mind kifejteni, mert az előző válaszadók kb leírták, hogy milyen nehézsége lehet egy fiúnak a szexben.
Egyébként a fiúknál is van olyan, hogy "túl fiatalok a szexhez". Későn érő típus vagyok. Pl nagymamám 15 évesen menstruált először. Én meg úgyszintén 15 évesen kezdtem el rázni a makkost. Képzelheted...
A lány oldalról nem tudok nyilatkozni, szerintem fiúknál és lányoknál is személye válogatja, hogy kinek mennyire nehéz ez...
Annyi, hogy egy átlag lány elég nehezen állít le egy kiéhezett hímet.
Bár én valószínű napokig össze lennék törve és bűntudatom lenne, hogy fájdalmat okoztam a bnőmnek (ha lenne). Egyáltalán nem vagyok amúgy a való életben ilyen érzelgős, béna, mamlasz, de ez a téma nagyon kifog rajtam.
Nők között nőttem (növök) fel, nem kaptam semmilyen férfi mintát, hogy pl hogyan használjam a répát, hogy jó a nőnek etc... Meg túl sok rossz tapasztalatot hallottam tőlük a férfiakkal kapcsolatban.
Kb talán ezért nehéz téma nekem a szüzesség elvesztése.
19F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!