Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti is ismertek olyan embereket...

Ti is ismertek olyan embereket, akiknek baromi könnyű alibi munkahelye/szakmája van mégis tök laza/nyugodt élete van? Mit kell tudnom, hogy én is ilyen legyek?

Figyelt kérdés
Azokra az emberekre gondolok, akiknek nemhogy diplomája, de még felelősségteljes szakmája sincs, számukra a szakmájuk tipikusan a hobbijuk. Elsősorban itt olyan nőkre gondolok, akik műkörmösként/sminkesként meg hasonló szakmával dolgoznak olyan helyen, ahol lötyögve bemennek reggel addig dolgoznak, amíg akarnak (közben elszaladnak ide-oda) vagy olyan irodai dolgozókra/aktatologatókra, akik bemennek 8:30/9:00-ra kávéznak egy fél órát és nyugisan elsiklik a napjuk, 15:30-kor meg már javában mocorognak az ajtó körül, de napközben is beiktatnak 3-4 cigi/kávé szünetet. ÉS NE GYERTEK AZZAL, hogy "irigy vagy", "lehet utánuk csinálni", "ez baromira nem igaz"... Nem, nem kifogásokra vagyok kíváncsi, mert tudom, hogy tényleg vannak ilyen laza, trécselős vagy "általános iskola feeling" munkakörök, ahol reggel bemész, délután hazajössz (pénteken már 2-kor) és tényleg baromi laza az egész és semmi ördöngösség nincs az egészben.

2019. szept. 29. 19:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
96%
érdekel
2019. szept. 29. 19:48
 2/15 anonim ***** válasza:
95%

Nem mégis, hanem ok-okozat...

A közszféra nagy része pl pont ilyen.

De megválaszoltad, műkörmös, legyél műkörmös.

Vagy írd meg mihez értesz, akkor könnyebb tippet adni

2019. szept. 29. 19:57
 3/15 anonim ***** válasza:
94%
Hát akkor legyél műkörmös, mi tart vissza?
2019. szept. 29. 19:59
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nos én nekem nincs diplomám, halott szakmám van ( jó érettségim az van), egy autókölcsönzőben dolgozom. Nagyon laza meló. Munkaidőm reggel 8-tól délután fél 5-ig van. Eddig úgy volt, hogy 4-en dolgoztunk, és megosztottuk a munkát. Vagyis nagyon lazultunk. Én és a kolléganőm 10-12-ig edzésre és úszni jártunk addig a másik 2 kolléga tartotta a helyzetet. Najd ők mentek el 2 órára ( ebéd és szünet egyben) de bent ha nem volt ügyfél akkor is nyugis meló mellett volt aki kávézott, dumálgattunk, olvastunk, az egyik kolléganő meg tanult. Ő sikeresen lediplomázott, és sajnos ő felmondott, mert a szakmájában helyezkedett el. Mivel most csak 3-an vagyunk, így a napi "pihenésünk" felborult. Most próbáljuk az új lehetőségeket, hogy oldjuk meg, hogy mehessünk úszni, edzeni, vagy a kollága se egyedül járjon plázázni, fodrászhoz stb. A főnük is laza, neki mindegy mit hogy csinálunk, a lényeg, hogy minden jól működjön, és a vendégek elégedettek legyenek. Munka mindig elvégezve.
2019. szept. 29. 20:01
 5/15 anonim ***** válasza:
91%
Legyél futár. Napi 6 óra meló ketté osztva és van havi 300ad. Az egész sport, nem is meló, konkrétqn 0 kötelezettség. Ha akarod, cska hétvégén 7-8 óra és úgy is van nettó 160ad.
2019. szept. 29. 20:29
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Egy óra szaküzletben dolgozom napi 8 órát, de a valós munkával töltött időm max. napi 1,5 óra. Általában laptopon filmezek vagy olvasok, de bármi mást is csinálhatok. A főnököm baromi jó fej, van kamera az üzletben szóval tudja, hogy mit csinálok, de 3 év alatt egyszer sem tette még szóvá. Egyedül a december húzós, olyankor azért napi 12 órát vagyunk bent és nincs idő lazáskodni.
2019. szept. 29. 20:33
 7/15 A kérdező kommentje:

"Hát akkor legyél műkörmös, mi tart vissza?"

Az, hogy pasi vagyok.

#4, 6: És ti ismerősön keresztül/protekcióval kerültetek be?

"Vagy írd meg mihez értesz, akkor könnyebb tippet adni"

---Igazából semmihez. Informatikusnak tanulok, de évek óta csúszok vele és nem is érdekel a szakma.

2019. szept. 29. 21:41
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy páran ezt gondolják a másikról, de egy csomó egyéb dolgot nem tudnak a másikról, így ilyen esetben mindig megy a másikra való fújás okkal/ok nélkül, mert sokan csak a TFH.-ikból tudnak élni, ahelyett, hogy kérdeznének.
2019. szept. 29. 22:07
 9/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Én rendőr voltam, 2 eves okj, 2,5 ev melo utan eljottem vagyonőrnek.

Ritka(!!!),de kifogtam egy olyan helyet ismertsegek reven, ahol 0 stressz van, 24 orazok, abbol 8at atalszom, lassan fekszem is :D, hetkoznap vannak bent dolgozok, akkor nagyobb a fegyelem, de valójában telozok vagy tanulok egesz nap. Hetvegen ps, filmezes, meg hetkoznap estenkent is, ejjel alvas ugye. 2 kilo folott keresek havi 8 nappal. Es be van jelentve. Unnepnapokon dupla vagy akar tripla, szabadsagok rendesen kifizetve (ki se veszem oket, csak habi napokra mikor amugyse lennék bent), kafeteri vagy egyeb nincs, de sztem ez eleg. Persze ennel van fentebb, de sokan 22 evesen ezt nem mondhatjak el magukrol.

Sok a bejelentes nelkuli meg forintos hely, szvl kell kis mazli, de azonkivul meg lehet csipni nem egy ilyen nyugis es alvos melot (irodahazak, különböző objektumok, gyarak telephelyei).

2019. szept. 29. 23:34
 10/15 anonim ***** válasza:

Szerintem 3 lehetőség van:

1. Szüless jó helyre. Vannak olyan ismerőseim, ahol a szülőknek jók voltak az anyagi lehetőségeik és/vagy kapcsolataik, ezért simán elintézték az utód életét. Vagy fogj ki pénzes valakit. Az egyik ismerősöm összejött egy gazdag férfival, megcsinálta a műkörmös dolgot, kapott tőle egy szalont. Bumm, nem kell még a bérleti díjra sem költenie és nem szakad meg.

2. Csinálj meg egy kelendő szakmát, diplomát, bármit. Pl. gépészmérnökként kilehet fogni pár órás melóhelyeket.

3. Legyél szerencsés és találj jó helyet. Van olyan ismerősöm, aki tök véletlenül került be egy hotel recepciójára, jó fej a főnök, alig van vendég és dolga.

2019. szept. 30. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!