Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti is ismertek olyan embereket...

Ti is ismertek olyan embereket, akiknek baromi könnyű alibi munkahelye/szakmája van mégis tök laza/nyugodt élete van? Mit kell tudnom, hogy én is ilyen legyek?

Figyelt kérdés
Azokra az emberekre gondolok, akiknek nemhogy diplomája, de még felelősségteljes szakmája sincs, számukra a szakmájuk tipikusan a hobbijuk. Elsősorban itt olyan nőkre gondolok, akik műkörmösként/sminkesként meg hasonló szakmával dolgoznak olyan helyen, ahol lötyögve bemennek reggel addig dolgoznak, amíg akarnak (közben elszaladnak ide-oda) vagy olyan irodai dolgozókra/aktatologatókra, akik bemennek 8:30/9:00-ra kávéznak egy fél órát és nyugisan elsiklik a napjuk, 15:30-kor meg már javában mocorognak az ajtó körül, de napközben is beiktatnak 3-4 cigi/kávé szünetet. ÉS NE GYERTEK AZZAL, hogy "irigy vagy", "lehet utánuk csinálni", "ez baromira nem igaz"... Nem, nem kifogásokra vagyok kíváncsi, mert tudom, hogy tényleg vannak ilyen laza, trécselős vagy "általános iskola feeling" munkakörök, ahol reggel bemész, délután hazajössz (pénteken már 2-kor) és tényleg baromi laza az egész és semmi ördöngösség nincs az egészben.

2019. szept. 29. 19:43
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ismerek, de a körmösöm pont nem tartozik ide. Vállalkozó, az adó fix, de bevétele csak akkor van, ha dolgozik.

Én a kamu betegektől vagyok rosszul, akik munka mellett(!) még a rokkantnyugdíjat is kapják. Úgy, hogy közben semmi bajuk.

2019. szept. 30. 14:49
 12/15 anonim ***** válasza:
#6 vagyok. Nem ismerősön keresztül vettek fel és sima érettségim van, még eladói szakmám sincs.
2019. szept. 30. 14:56
 13/15 anonim ***** válasza:

4-es vagyok-

Nem volt se ismerős, se protekció.

Olvastam, hogy munkaerőt keresnek. Bementem, és rákérdeztem az állásra. A főnökkel beszélgettem, főleg, hogy melyik a kedvenc autóm, mennyire vagyok barátságos stb. Olyan fél órát dumálgattunk, majd kérdezte a főnök, hogy holnap tudok jönni reggel 8-ra? (igen, miért is ne?) Akkor hozzak önéletrajzot, és megbeszéljük a többit. Másnap megbeszéltük a fizetést (ami nagyon szép kis összeg, nem panaszkodom) és már dolgoztam is. Azóta is ott dolgozom. Amikor elkezdtem csak 1 lány dolgozott ott, de még felvettek utánam pár hónappal még 1 lányt. a negyedik olyan 1 évvel később jött, de ő az aki most lépett ki, mert lediplomázott. ÍGy négyen nagyon jól elvoltunk, és így alakult ki köztünk a munkahelyi "lazasság" Jó volt, mert ha valamelyikünknek dolga volt, vagy csak nem volt kedve jönni, akkor is beírtuk, hogy ott van. Mert később nekem vagy a másiknak is voltak olyan napjai amikor nem volt bent, de mégis bent volt..Főnök nagyon jó fej, a cég működik ( azért dolgozunk rendesen) a vendégek elégedettek. Ja, itt tanultam be mindent, addig foglamam sem volt, hogy máködik egy ilyen cég. Sajnos most cska hárman vagyunk, így most nehézkés, hogy ki hogyan intézze a dolgát.

2019. szept. 30. 16:43
 14/15 A kérdező kommentje:

"Csinálj meg egy kelendő szakmát, diplomát, bármit. Pl. gépészmérnökként kilehet fogni pár órás melóhelyeket."

Egyetemen sz**ni (jó lehet másnak gyerekjáték, de nekem szenvedés) min. 3,5 évet minden csak nem alibizás és könnyű karrier. Meg ha ilyen végzettségem lenne (sansz persze 0 rá), akkor már nem alacsonyítanám le magamat pár órás alibizéssel, hanem fejleszteném magamat. Az alibi munka nálam nem fél össze a diplomás végzettséggel, mert 6 éve vagyok egyetemista és még most se lett meg a diplomám.

2019. szept. 30. 18:42
 15/15 anonim ***** válasza:

"Vagy írd meg mihez értesz, akkor könnyebb tippet adni"

---Igazából semmihez. Informatikusnak tanulok, de évek óta csúszok vele és nem is érdekel a szakma.

Akkor meg puncs.hu

2019. okt. 1. 06:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!