Miért vagyok bunkó, és "észtjátszó", ha más nyelven van kedvem beszélni néha? Tudok pár nyelven, hobbim és van amikor gondolkodom valamelyik nyelven és ilyenkor úgy szólalok meg.
Ezért megszóltak már, hogy az agyam játszom, meg hasonló sértésekkel illettek.
Pedig csak gyakorlom a nyelvet és ha nem beszélek rajta, nem gondolkodom rajta hogy a púpomba tökéletesítsem? Ez csak fun és tényleg van pár nyelv, amiben sokkal jobban ki lehet fejezni magad egy bizonyos szituációban, de ezt csak akkor érzed meg, ha legalább 2-3 nyelven tudsz valamennyire gondolkodni.
Mégis milyen reakciót vársz, ha senki nem érti, mi a fenét mondasz? Ha pl. én németül tudok, akkor nem a hazai haverjaimmal fogok elkezdeni németül társalogni, hanem legalább Bécsbe kimegyek, hogy ott tudjam hasznosítani.
Szóval nem, nem "fun", hogy azon röhögsz, hogy senki nem érti, mit mondtál az előbb.
Magyar az anyanyelvem, de az angol C1et 16 évesen majd az C2-t (azaz az anyanyellvit) 19 évesen leraktam, majd külföldön tanultam tovább.
Orosz volt a második tanult nyelvem, ami rettenetesen megy. Fénykoromban B2es próbavizsgákat csináltam, de soha sem mentem el nyelvvizsgára mert nem kellett. Azóta kb mindent elfelejtettem, de akkor ment.
Soha sem szólaltam meg itthon másnyelven, csak poénból. Olyan volt, hogy oroszul beszéltem 30 percen keresztűl és úgy szedtem fel egy magyar lányt, aki semmit sem értett amit mondok és szó szerint olyanokat mondogattam, hogy "A piros tetőn van a cica és lefog esni" meg ehez hasonlókat amik órán előjöttek.
Angollal van időnként hogy angolul jut eszembe előszőr a szó, itt inkább kicsit magasabb szintű szavakra gondolok, amiket nem szótárszerűen tanultam meg, hanem angolul a nyelvet használva akadémiai környezetben. pl.: "compartmentalize".
Ha a szituációban magyar emberekkel beszélsz és úgy váltasz random másik nyelvre, ezzel megnehezítve a másik félnek a megértést, akkor elég gáz és furcsa.
Nyelvtanulásra meg nem jó módszer.
Azt meg elhiszem, hogy egy nárcisztikus személy élvezi.
Beszélhetsz te bármilyen nyelven, de idővel majd úgyis rájössz,
hogy a főnökeidnél csak a "franciával" jutsz előrébb...
Valójában tényleg csak rajoskodsz a fene nagy nyelvtudással, itt csak megerősítést vársz, hogy milyen menő csávó vagy.
Szerintem szimplán csak bunkó vagy.
Jól látja a környezeted...
Legyen elég ennyi
Wir haben Pflichmitten und der Heimblatt.
Savanyúkáposzta van a bőrgatyámban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!