Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek nem túlzás 700mill...

Zsoltmester kérdése:

Szerintetek nem túlzás 700milliót gyűjteni?

Figyelt kérdés
Ennyi pénzből sok egészséges ember életkörülményén lehetne javìtani, ha 10 emberén már akkor is több értelme van, vagy ha vesznek 25 db lélegesztetőgépet vagy 14 mentőautót akkoris sokkal több emberen segìtene ez az összeg. Tényleg okos dolog 1 emberre ennyit áldozni?
2019. szept. 22. 20:53
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
69%

Na szóval. Te is leírtad hogy neked is ez lenne a fontos. Ergó te is gyűjtenél ha a te gyerekdről lenne szó. Akkor ők miért ne tennék? Ja, azért mert per pill nem a te gyereked és ilyenkor inkább mentőautókat kéne venni a pénzből?!

Az meg hogy ők “elvárják” hogy a társadalomnak is az ő gyereke legyen a legfontosabb nem igaz. Ők nem 700milliót kérnek egy embertől, hanem 700Ft-ot egymillió embertől. Ami nekünk semmi ahhoz képest amit ők átélnek.

Egy szó mint száz, ha a te gyerekedről vagy bámelyik szerettedről lenne szó, te sem azt mondanád és kérdeznéd hogy okos dolog-e 700milkát egy emberre költeni, hanem hogy bármit megtennék hogy akár a dupláját is megszerezzem ha ez kell ahhoz, hogy éljen.

Amit te most természetesnek veszelFELNŐTTKÉNT, hogy futsz a busz után, álló helyzetből leülsz mert elfáradtak a lábaid mondjuk, az ennek a kisembernek csak akkor lesz lehetősége felnőttnek lenni és futni a busz után, ha az ország tizede lemond egy esti pizzarendelésről.

2019. szept. 23. 09:08
 22/48 A kérdező kommentje:

Én nem azt ìrtam,,hogy nekem is az lenne a fontos...Azt ìrtam,hogy attól még mert az első válaszoló szerint nekem is az lenne a fontos,hogy a gyerekemet mentsék még nem ésszerü, mert sokkal több emberen lehet ennyi pénzből segìteni.

Egyébként nem fog a busz után szaladni soha,mert nem gyógyìtható a betegség. Max életben marad,de sosem lesz egészséges. Ezt a pénzt és energiát feleslegesen fektetik bele ebbe a helyzetbe, csak mivel a szülőknek fontos az egyszeri proli meg jólérzi magát attól hogy ad 700ft ot bele ìgy működik a gyűjtés. Továbbra is az a kérdés,hogy miért éri rz ìgy meg.

2019. szept. 23. 09:27
 23/48 anonim ***** válasza:
Nem túlzás. És teljesen elfogadható gondolkodás. Minden élet egyaránt fontos, és a befizetett közösből megpróbálják lefedni a gyakoribb előfordulásokat, ami mondjuk az ellátottak 80%-ának lenne segítség. (Nyilván egy olyan rendszerben ahol nem nyúlják le a pénzt, és hozzáértők szervezik meg a feladatokat.) Mindig van kivételes eset vagy körülmény, ami kívül esik ezen a területen, és ilyenkor jön elő a közösség felelőssége. Mert igenis felelősek vagyunk egymásért, és minden ilyen helyzetért. Mert egy nem csak "okos" de elég "bátor" társadalomban nem nyúlnák le a közpénzt, és lenne az egészségügyben annyi tartalék, hogy azt a 10-20%-ot is segíthessék amikor éppen arra lenne szükség. De nincs. És hogy nincs, az nem csak egynéhány emberen múlott, de rajtad is, meg rajtam is, és akik most kifizetik egyetlen emberre azt a 700 Ft-ot, azok ezt fel is tudják fogni, mert nem csak elég okosak, még csak nem is könyörületesek, egyszerűen csak értelmezni képesek a tágabb környezetük összetettebb rendszerét. Te még nem. Te még ott tartasz, hogy darab-darab. De az embert nem darabszámra mérik.
2019. szept. 23. 10:00
 24/48 A kérdező kommentje:
Szerintem én vagyok az aki sokkal tisztábban látja a helyzetet, amikor emberéletekről van szó akkor darab darab alapon kell nézni. Minden ösztön ezt diktálja az állatvilágban is minél több életet megmenteni ugyanazon az áron.
2019. szept. 23. 10:38
 25/48 A kérdező kommentje:
Még egy nyúl is képes felfogni a mogyorónyi agyával hogy a kicsinyeik közül az erősebbeket kell táplálni. Amelyik beteg vagy gyenge azt egyszerűen felfalja hogy az egészségeseknek több táplálék jusson. Tehát ha egy ilyen beteg gyerekbe invesztálják bele ezt a rengeteg energiát és vagyont, az körülbelül olyan mintha a gazt nevelnék a krumpli helyett. Ha ezt az összeget egészséges de valamiért hátrányos helyzetben lévő gyerekek mondjuk tanítására vagy valóban gyógyìtható és aztán teljes életet élők gyógyítására használnánk akkor egyszerűen jobb emberek lennénk, mert helyesen döntenénk.
2019. szept. 23. 10:45
 26/48 anonim ***** válasza:
49%
Kérdező, neked ugyan az a gondolatmeneted mint a demokratáknak az erdélyi emberekkel kapcsolatba , ők ügye pénzt látják, nem ide adóznak az erdélyiek azonnal utálni kell őket. Tipikus libsi (nem liberális) vagy, semmi érzelem nem ragadt meg benned. Szörnyű.
2019. szept. 23. 10:56
 27/48 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó,hogy nem értem miért gyűjtenek, hanem arról hogy nem látom be hogy ez megoldás. Illetve,hogy ha az emberek segíteni akarnának akkor sokkal több embernek tudnának de nem segíteni akarnak, hanem egyszerűen sajnálják ezt az egyet.
2019. szept. 23. 13:01
 28/48 anonim ***** válasza:

Nem, az ember nem darabra megy, a fennmaradásunk sem feltétlen tömegeken múlik, sokkal inkább a kisebbség szabályozza a sokaság fejlődését. Közösségi csoportosulások nélkül legtöbbünk életképtelen lenne, maradnának az erősebbek. Az állatvilágban is kb. ez számít, hogy sokan legyenek egyszerre vagy erősebbek a többinél, nincs is több választásuk, ennek ellenére sem mindig hagyják magukra a lasabb vagy gyengébb társaikat. A nyúl a mogyorónyi agyával nem érti ezt, csak követi a programot amit kapott. Az ember képes önálló döntéseket hozni akkor is ha az ellentétes az ösztöneivel, már csak azért is mert a lehetőséget is megkapta erre, vagyis nem csak az életbenmatadásért kell küzdenie.

Az emberek bizony elég segítőkészek tudnak lenni, és nem csak ilyenkor, hanem kevésbé latványos, vagy kisebb dolgokban is. Nem atfogó megoldás, nem hozza helyre az egészsegügyet, de szükséghelyzetben szükségmegoldás van.

2019. szept. 23. 13:51
 29/48 anonim ***** válasza:
Kérdező a gondolatmenetedől kihagyod az érzelmeket. Az állatok ösztönből cselekszenek, mi nem.
2019. szept. 23. 15:12
 30/48 A kérdező kommentje:
Szerintem nem hagyom ki, hanem pont én mondom azt,hogy több emberen kell segìteni ennyi pénzből. Az ösztön pont az amikor ezzel nem törődve dacosan tolnak bele rengeteg energiát és pénzt értelmetlenül valamibe mert azt a sajátjuknak érzik. Mint amikor az oroszlán az összes többi kölyköt megöli aki nem az övé. Az az ösztönös gondolkodás amit az ötös válaszoló írt, a többiek is úgy gondolkoznak csak ő őszintén elmondta hogy ösztönösen védené a sajátját.
2019. szept. 23. 15:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!