Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lustaság/kedvtelenseg/faradsag...

Lustaság/kedvtelenseg/faradsag lehet depresszio jele?

Figyelt kérdés
Vannak napok, hogy egyszeruen fozni nincs kedvem. Egesznap fekudnek. Mikor dolgozok, szepen elrendezem fejben a dolgokat, haza megyek ezt mrg azt megcsinalom(olvasok,nyelvet tanulok,boltba megyek,edzek,fozok,) aztan valahogy haza erek, es elfogy a lendulet. Ha most barki meg is kerdezne, hogy mi tenne boldogga, igazabol nem tudom mit mondanek. Olyan semlegesnek erzem magam. Es tok rossz, mert tudom, hogy hasznosabban is tolthetnem a napjaim, es szeretnem is. Tudom, hogy lusta vagyok. De mi lehet a baj? Erdemes szakembert felkeresni? Ha igen, milyen indokkal?
2019. szept. 2. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:
65%
Amit én itt "problémának" látok, hogy nagyon benne rekedtél a komfort zónádba. Nincs ami fellendítsen, mert ugyan azokat csinálod nap, mint nap. Vigyél valami teljesen újat, esetleg valami "félelmeteset" az életedbe. Értem itt ez alatt, hogy ha mondjuk soha nem mentél el X helyre, akkor tedd meg és valami mást fogsz tapasztalni!
2019. szept. 2. 16:22
 2/5 anonim válasza:
65%

Egy pasi vagy egy barátnő sokat segítene.

Hidd el.Nem tudom milyen nemű vagy.

Ha olyan embert találnál aki magadért kedvel és jól érzitek magatokat együtt , nem éreznél ilyen dolgokat :)Több kedved lenne minden ilyen kis apró dologhoz is (fozes, olvasas, es a tobbi) .Amikor nem vagyok a barátommal, ezek a dolgok belőlem is előtörnek. A kedvtelenség, nincs kedvem semmihez dolog , olyankor en is csak feküdnék. Amikor meg vele vagyok , annyi mindenhez kedvem van, minden dolgot megcsinálni magam körül, imádok főzni neki ,mosni takarítani , semmi olyan dolog nincs olyankor amire ne lenne kedvem . Nem az a lényeg , hogy hasznossal vagy nem hasznossal töltöd az időt , hanem az a fontos, hogy az amit szabadidődben csinálsz örömet okoz- e.Ezt tartsd szem előtt. Nincs semmi bajod , csak magányos vagy, üres. Ezen változtass. Alapvető emberi kapcsolatok a megoldás erre, és máshogy látsz majd mindent, szép lassan kikerülsz ebből az állapotból.

20/L

2019. szept. 2. 16:31
 3/5 anonim ***** válasza:
65%
Nem a depresszió miatt vagy lusta, hanem a lustaság miatt depressziós! Szóval fel kéne emelni a valagad, és magadra erőltetned egy sportot/hobbit legalább, ami fenntart a vízen, ami energiát ad!
2019. szept. 2. 16:37
 4/5 A kérdező kommentje:
Mind a 3 valaszt koszonom. Mind a 3 ban erzek igazsagot.:) komfortzona.. hat igazabol 2 eve mar elkoltoztem otthonrol, most kulfoldon elek. 2 evem alatt, azert sok minden tortent. Uj hely, uj emberek, mindent a 0rol kezdeni. De itt is talan tenyleg komfortossa valt minden. Nos, gondoltam uj dolgokra, de nincs otletem, ami nagyon elkeserito. Jelenleg kondoterembe jarok, csak mozogjak valamit, plusz valamit bevigyek a hetkoznapokba. Kapcsolat.. nos, ez az ami nem egyszeru. Nincs hol ismerkednem. Nem jarok szorakozni, bulizni. Nincs tarsasagom, ugye nem is otthon elek. Fent vagyok ,badoo meg tinderen, neha ossze is jon 1-2 beszelgetes. De ugye ezek aztan "kialszanak". Ugy mindent ossze vetve, amugy is szamomra fontos, hogy jol erezzem a masikkal magam. Csak ugy, hogy legyen ugy nem kene senki. Persze ez ennel hosszabb. De koszonom, hogy idot szantatok ram. Ment a zold kez. Es 23/f.
2019. szept. 2. 18:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
3as te egy barom vagy. Olvass utána a depressziónak, mielőtt ilyen kretén kijelentésekkel ártasz azoknak akik így is maguk alatt vannak. A lustaság NEM OKOZ DEPRESSZIÓT.
2019. szept. 2. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!