Komolyan léteznek ilyen emberek?
Akik (inkább amik..) akkor is elutasítják az abortuszt, ha a nőt -aki emellett döntött- megerőszakolták? Hogy lehetnek az emberek ilyen sötétek?
Van itt olyan "aki", így gondolkodik? Miért? És az ilyenek akkor is elleneznék, ha valamilyen nemibetegség is veszélyezteti az anyát és a magzatot is? Az öröklődő betegségekről nem is beszélve..
Miért kell egyáltalán habzó szájjal tiltakozni egy olyan beavatkozás ellen, amit egy másik személyen végeznek el és a saját döntése?
Ez baromság. Most most van, a korral érdemes haladni mentalitás szintjén is. Az abortusz jó dolog. Így is sok a genetikai meg az emberi hulladék, nem kell még több.
Idióták, akik védik a selejtet, amit meg lehet előzni, sajnálom ha valaki túl érzékeny ehhez. Attól még ez az igazság.
"En csak azt nem ertem hogy az abortuszellenesek miert vedik jobban a magzat eletet mint az anyaet? Az anyának talan nincs joga eldonteni hogy akar e a szive alatt hordozni valamit ami belole taplalkozik???" Azért, mert legtöbbször nőgyűlölők és amúgy magasról szarnak a megszületett gyerekekre, csak az zavarja őket, hogy nő teszi meg, dönt egy ilyen nehéz kérdésben.
Szerinted a nagy magzatvédők közül hányan foglalkoznak fogyatékos gyermekekkel?
Írom ezt úgy, hogy én sem vagyok nagy abortuszpárti, de nem húz fel más döntése.
"Népszerűtlen vélemény: meg is kéne őket ölni."
#2-es, és ha a te gyermeked születne fogyatékosan? Akkor örülnél, ha meg akarnák ölni? Hogy mondhatsz ilyet?
#13 A kérdés nem erről szólt. Hányan foglalkoznak? Nem tudom. Te tudod? Én ismerek olyan nőket akik az orvosi javallat ellenére sérült gyereket szültek és nevelik őket. A diagnosztikával egy %-os értékelést tudnak eléd tenni, semmi mást. Az egyik ismerősőm pl. a %-os eredmények alapján nem tud lábra állni, és képzeld sétál az utcán. Az autizmusnak is a down szindrómának is annyi változata van, amit egyetlen orvos sem tud megbecsülni sem, hogy milyen mértékben lesz érintett a gyerek. De a biztonság kedvéért szűrjük ki mindet? Régen probléma volt hogy sok gyerek nyitott gerinccel vagy szájpadlással született. Tudjátok ma miért kevesebb? Rakás rémtörténetet hallgattam ilyenekről. Az anyuka örjöngött a szülőágyon mikor meglátta a széthasadt szájú gyereket, hogy miért nem vették észre az orvosok, mert akkor nem vállalta volna. Tudod mi látszik most abból? Egy teljesen egészséges felnőtt ember két centis forradással a száján.
Én sem vagyok ellenző egyébkent, csak úgy gondolom egy ilyen döntéshez nincs elegendő ismeretünk. A legtöbb esetben nincs. Kérdés mennyi egészséges életet ér(demes) feláldozni azért, hogy nehogy egy is sérülten szülessen.
Mást jelenthet a "selejt" és a "fogyatékos" attól függően ki milyen értékrend alapján ítéli azt meg. És akkor most finom voltam, de igen, célzás volt.
Ha 1745-ben jön hozzám BÁRKI - nem kell 15 évesnek lennie, meg erőszak áldozatnak, meg kisphaszomnak - elvinném a ruhafogasos nénihez.
Miért? Mert én is elmennék hozzá, ha teherbe esnék. És én nem akarok gyereket. Nem csak beteget nem, semmilyet soha. És ha 1745-ben lennék, elmentem volna ilyen back alley abortuszra, akkor is, ha kivérzek bele, mert amúgy is felakasztottam volna magam, ha szülnöm kell. Ott legalább van egy kis esély, hogy nem halok meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!