Régebb zavart a nevem, de mára már nem, vagytok még így vele?
Figyelt kérdés
A nevem Franciska. Kisebb koromba zavart, féltem,hogy francnak fogna szólítanak,de valahogy mégse csúfoltak így. Tini koromra meg rájöttem,hogy hiába benne a franc szó , ritka , különleges és szerintem felvállalható. Frani/Franci becézés még tetszik is. Úgyhogy inkább örvendek hogy nem én lettem a 1100-ik Anna. Még van valaki így vele?:)2019. aug. 16. 15:43
11/15 anonim válasza:
Igen, de nem érdekel, mert van másnak is ilyen neve.
12/15 anonim válasza:
Vivienként nem 1100., hanem jóval többedik lehetek a keresztnevemet viselők sorában, statisztikák szerint ezt adták a leggyakrabban a frissen született kislányoknak 1995 és 1999 között (amikor én is a világra jöttem). Pont a tiéddel ellentétes következtetést vontam le, tehát azt, hogy sem különlegesebbé, sem átlagosabbá nem teszi az embert a neve; ha a személyiségem kellően megnyerő, úgyis fel fognak figyelni rám a többiek, ha meg szürke egér vagyok, le sem fognak tojni, függetlenül attól, hogy Franciskának hívnak-e.
13/15 A kérdező kommentje:
#12 Nem értettél meg. Nem azt mondtam,hogy a személységem különlegsebb lesz, csak azt mondtam, hogy legalább nem tucat név, nem becézik 1000 féle képpen mert több lenne belőle az ismeretségi körben, és általában nem történnek félreétések sem, pl. Az egyik "barátom" megtudta, hogy barátom van. Kérdem kitől, hát ő Andreától tudja. Itt állhattam és gondolkoztam,hogy na most milyen Andreától tudja,de végül nyilván rá kérdeztem. Én nem azt mondtam hogy a név adja a személységet. Egyszerűen azt mondtam,hogy az,hogy ritka de felvállalható és nem tucat név, megszerettette velem.
2019. aug. 16. 22:44
14/15 anonim válasza:
Én sem mondtam, hogy azt mondtad, hogy a név teszi különlegessé a személyiséget. :D Feltetted azt a kérdést, hogy van-e köztünk olyan, aki anno nem szerette a nevét, most viszont már elvan vele, na én pont ilyen vagyok, csak nem onnan eredt a "problémám", ahonnan a tiéd. Az a tudat, hogy a nevem tucat, azt az érzést keltette bennem gyerekkoromban, hogy én magam is tucat vagyok, szóval rá kellett jönnöm, hogy ez nem így működik. Ennyi a válaszom.
15/15 anonim válasza:
Dettó :) sokáig tartott, mire megszerettem a nevem, de ma már nem cserélném le semmiért :) Anita vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!