Régebb zavart a nevem, de mára már nem, vagytok még így vele?
Igen. Régen utáltam a nevem, mert mindenki rögtön becézett engemet, és utáltam azt a becézést... habár még most is szinte a családomon kívül mindenki becéz engemet, most már nem utálom a nevemet, hanem szeretem. A becézéshez pedig már hozzászokott a fülem, de még most sem szeretem, és kétlem, hogy valaha is fogom azt a becenevet, mert irritál.
Egyébként nekem a Franciska név mindig tetszett. A becézései nem, de maga a név mindig. Szerintem gyönyörű név. :)
A Franci inkább Ferenc.
Én a mai napig nem szeretem a nevem, a becézett formáit egyenesen gyűlölöm. Nem csúnya név és nem is tucat, viszont nem érzem magaménak így felnőtt fejjel se.
#4 mióta? Franci(ska)-ban benne is van a Franci, és irtó lányos becenév ez (Mondom ezt Ferencként) a Ferenc max. Feri,Ferike de semmi mást nem tudok elképzelni neki.
Engem is zavart régebb,de mára megszoktam.
Köszönöm a válaszokat!:)
Ferencet viszont én sem hallottam soha Francinak becézni:D.
Szerintem aranyos neved van :D nem ismerek senkit, akit így hívnak.
Amúgy én is utáltam a nevemet kb 12 éves koromig, mert senkit nem hívtak így a környezetemben (pedig nem egy ritka, kirívó név) és emiatt sokat csúfolódtak rajta, hogy engem hogy nevezhettek el így stb.
Kifejezetten utálom :'D a kisebb gyerekek kimondani se tudják rendesen, az idegen nyelvűeknek meg már csak annyit mondok hogy Anna vagyok, mert belenyugodtam, hogy amúgy se tudják kimondani hogy Adrienn. Kis gondjaim vannak az 'r' betűvel, szóval néha egyszerűen rosszul mondom ki, és felsülök, mert a saját nevem nem tudom rendesen kiejteni.
Pedig annyi szép név van...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!