Mit jelent számotokra a felnőtté válás?
Végtelen szívást. Saját állásod mellett jogi, pszichológusi, orvosi, építész, gépész diplomának megfelelő tudás, egy kivitelezői, autószerelői, villanyszerelői, vízvezeték szerelői, szobafestői végzettség tudása.
Másokért is felelősséget vállalni képességet.
Két műszakos munkát.
Heti 4 edzést.
Napi 27 óra elfoglaltság mellett a haverokkal való kapcsolattartást. (és ebben még nincs benne, hogy aludtál).
Első körben CSAK ennyit jelent felnőttnek lenni.
Szerintem, amikor felelősséget válasz magadért minden tekintetben. Vállalod a tetteid következményeit, vállalod az életedet és annak problémáit, utóbbiak javítását.
Fél éve lettem tizennyolc, és nem változott sok, mert már azelőtt próbáltam a lehető legönállóbb lenni. Nyilván több mindenre van már lehetőségem pusztán a korom miatt, de nem ettől leszek felnőtt. Most csak nagykorú vagyok, úton a felnőttéválás felé.
Ez egy folyamat, ami mindenkinél eltérő, hiszen például a családi háttér is fontos. Valakit már 16 évesen elküldenek dolgozni, míg valaki még 36 évesen is a szüleivel lakik.
18/L
Amikor felelősséget vállalsz másokért. Azaz amikor te vagy a “felnőtt” a csapatban és neked kell mindent végiggondolnod, megszervedzned, végigcsinálnod.
Írták egyesek, hogy “magadról gondoskodás”, de ne már. Úgy gondolom, az nem olyan nagy etvasz. Fontos lépcső és azt is külön foknak lehetne tekinteni, amikor nem csak egyedül tudsz boldogulni úgy, hogy vegetálsz, hanem egy minőséget meg tudsz magad körül szervezni. De akkor is, ha valami puffan, nincs gond, hisz csak téged befolyásol, és szerintem egy tizenéves is meg tudja csinálni.
Én onnantól mérem a felnőttéget, amikor mondjuk ha fiatalokkal vagy, akkor tudod, hogy mi az amire ők esetleg nem fognak gondolni, mire lesz szükség, hogyan tudod azt megszervezni, tudod, hogy esetleg batorítanod kell őket, nem elrontani a kedvüket, függetlenül higy te mnnyire vagy fáradt, magyarul felrlősséget tudsz vállalni nem csak magadért, de más rád szorulókról is, ha úgy hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!