AZ igaz, hogy a felnőtté válás kitolódott? Ha igen, mennyire? Én 20-on éves fiú vagyok és iszonyuan nem érzem magam felnőttnek. Ez normális?
Felnőtté akkor válsz, ha van felelősség tudatod!
Amire te gondolsz igaz részben de az más szociológiai problémák miatt áll fenn.
Nem korfüggő. Van, aki 16 évesen rendelkezik olyan felelősségérzettel és magabiztossággal, hogy sok 30 éves is megirigyelné, valakire pedig a macskám sem bíznám rá, pedig 50 éves.
Én pl 20 évesen férjhez mentem, egyáltalán nem éreztem korainak és most, 10 évvel később is életem legjobb döntésének tartom. Az egyik barátnőm pedig (egyidősek vagyunk), hallani sem akar még csak komoly kapcsolatról sem, mert neki kényelmesebb az anyjáéknál lakni. Egyikkel sincs baj szerintem, a lényeg, hogy önmagunkkal tisztában legyünk. 😊
Én 3 éve dolgozom, egyedül élek a fővárosban, szüleimmel kb 2-3 havonta találkozom, felnőttnek mégsem érzem magam... Nem tudom, miért...
27 éves vagyok.
Én is azt mondom, hogy a kevés felelősség miatt. Még azt is mondanám, hogy akik a közeledben vannak (szüleid, testvéreid, rokonaid, barátaid, barátaid szülei, párod, párod szülei), azok már túlságosan komolyan veszik az életüket és ha te komoly is vagy a magad szintjén, az övék mellett te felelősségérzeted eltörpül.
A rajzfilm nézésnek miért is lenne köze ehhez? Vagy a lakhelyednek? Én is a szüleimmel lakok, mert szintén tanulok és nem tudnék annyit keresni, hogy kivegyek egy albit és havonta fizessek bele 100-200 ezreket. És amennyit félre tudok tenni, abból egy jó helyen fekvő albira gyűjtök, hogy stabilan meg tudjak ott majd lakni az egyetem után. Ha van komoly célod, akkor az bőven elég ahhoz, hogy azt mondjad magadnak, hogy 'Hé! Én már egy felnőtt férfi vagyok komoly célokkal, elhatározással, amit most még így csinálok, de ha el fogok költözni, akkor sikerülni fog mindent magamtól megcsinálni!' és ekkor majd boldog leszel, mert tudni fogod, te mindent megteszel annak érdekében, hogy ne élősködni akarj majd, hanem egy külön életet élni, amilyen most még csupán egy részben van meg. 22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!